Schimbare de situație la AC Milan: contractul lui Stefano Pioli a fost prelungit cu doi ani

Principalele știri ale zilei

Schimbare de situație la AC Milan: contractul lui Stefano Pioli a fost prelungit cu doi ani

Clubul AC Milan a anunțat prelungirea cu doi ani a contractului antrenorului Stefano Pioli. Este o recunoaștere a meritelor tehnicianului care a obținut șapte victorii și două remize în cele nouă meciuri de la reluarea campionatului după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus și a dus echipa pe locul 5 în clasamentul Serie A, dar în același timp o schimbare la 180 de grade a planurilor inițiale ale milanezilor. 

Noul contract oferit lui Pioli presupune întreruperea discuțiilor cu Ralf Rangnick, cel care în urmă cu doar două săptămâni fusese anunțat drept următorul antrenor și probabil director sportiv al lui Milan începând cu sezonul următor. Chiar ieri, site-ul The Offside scrisese că Rangnick studiază dinamica echipei conduse de Pioli pentru a asigura continuitatea lucrurilor bune realizate de italian pe banca tehnică. 

În schimb, cotidianul german Kicker scria tot ieri despre o posibilă prelungire a contractului lui Rangnick cu concernul Red Bull, care îi imputase daune de 7-8 milioane de euro în cazul în care ar fi plecat pentru a semna cu AC Milan. Conform presei, clubul italian ar fi fost dispus să ajute la soluționarea problemei, dar puțin probabil să ofere bani pentru a-și asigura serviciile germanului. 

Într-un interviu acordat cotidianului Bild, Marc Kosicke, impresarul lui Rangnick, a spus că "AC Milan și Ralf Rangnick au convenit că nu este cel mai bun moment pentru a lucra împreună. Ținând cont și de jocul bun al echipei și de rezultatele pozitive sub comanda lui Pioli, s-a decis de comun acord ca Ralf să nu preia rolul la AC Milan în această vară". 

Odată cu anunțarea noului contract pentru Pioli, directorul executiv milanez Ivan Gazidis a declarat: "Sunt încântat de acest acord. Stefano a demonstrat că poate pune în practică viziunea pe care o avem la acest club - entuziasm, progresism, pasiune. Această decizie nu se bazează pe rezultatele recente, ci pe modul în care Stefano a reclădit spiritul de echipă și determinarea, a îmbunătățit performanțele jucătorilor și ale echipei în ansamblu, a îmbrățișat viziunea noastră și a reprezentat valorile clubului". 

La rândul său, Stefano Pioli s-a arătat încântat de noul contract și a spus: "Suntem la începutul unui drum extraordinar. Dacă vom continua să muncim la fel, vom crește și vom fi din ce în ce mai competitivi".