Manchester United raportează pierderi financiare record din cauza pandemiei de coronavirus

Principalele știri ale zilei

Manchester United raportează pierderi financiare record din cauza pandemiei de coronavirus

Clubul Manchester United a raportat o creștere a datoriei nete cu 127.4 milioane de lire sterline în ultimul an, prin care atinge un nivel total al datoriei de 429.1 milioane de lire.

Pandemia de coronavirus lasă urme adânci în vistieria grupării de pe Old Trafford, făcându-l pe directorul executiv Ed Woodward să afirme că "este una dintre cele mai extraordinare perioade de încercări din istoria de 142 de ani a clubului". În al treilea trimestru al anului fiscal (1 ianuarie - 31 martie), United raportează pierderi de 28.55 milioane de lire sterline față de un profit brut de 11.11 milioane în perioada similară a anului trecut, din cauza pandemiei și a fluctuațiilor ratei de schimb a dolarului.

Cele mai mari pierderi financiare sunt puse pe seama unei scăderi drastice cu 51.7% a încasărilor din drepturile tv, United pierzând aproape 28 de milioane doar din cauza suspendării temporare a sezonului de Premier League și neparticipării în actuala ediție a Ligii Campionilor. Lipsa încasărilor din bilete, închiderea magazinului clubului, a muzeului și a celebrului pub Red Café au întregit bilanțul negativ în primul trimestru al anului.