Liverpool, campioana Angliei pentru a 19-a oară

Principalele știri ale zilei

Final prematur de sezon pentru Gabriel Martinelli

Atacantul Gabriel Martinelli va rata ultimele șapte etape de Premier League după ce a suferit o intervenție chirurgicală artroscopică pentru a-i fi reparată o leziune la cartilagiul genunchiului stâng. La primul său sezon în tricoul lui Arsenal, brazilianul în vârstă de 19 ani a disputat 26 de meciuri în toate competițiile și a marcat 10 goluri, fiind al doilea golgheter al echipei după Aubameyang.


Federația Franceză menține retrogradarea cluburilor Amiens și Toulouse!

Adunarea Generală a Federației Franceze de Fotbal a stabilit că următorul sezon de Ligue 1 se va disputa cu 20 de echipe, confirmând astfel retrogradarea cluburilor Amiens și Toulouse, în ciuda unei hotărâri judecătorești care declarase nulă decizia inițială de a le trimite în liga secundă în ciuda faptului că sezonul nu s-a putut încheia pe teren.

Președinții celor două cluburi, Bernard Joannin și Olivier Sadran, și-au pledat cauza dar nu au găsit înțelegere din partea omologilor celorlalte echipe din Ligue 1. În consecință Joannin nici nu a participat la vot, însă a anunțat că va contesta decizia la Consiliul de Stat (Curtea Supremă de Justiție), "pentru a apăra corectitudinea și dreptatea", motivând că această retrogradare injustă "va distruge clubul Amiens și zeci de familii își vor pierde slujbele".

Olivier Sadran, președintele lui Toulouse, s-a arătat "șocat" de decizie, motivând că regulamentul nu a fost respectat cât timp nu s-au disputat 38 de etape a câte 90 de minute".


Finalele cupelor din Franța, în luna iulie cu spectatori!

Președintele Federației Franceze de Fotbal a confirmat astăzi că finala Cupei Franței, care le va opune pe Paris Saint-Germain și Saint-Etienne, se va juca pe 24 iulie pe Stade de France. Noutatea este că Federația plănuiește să permită accesul a minim 5.000 de spectatori, dar speră ca numărul să fie mult mai mare, peste 25.000 de oameni (30% din capacitatea arenei) dacă măsurile de relaxare după pandemia de coronavirus vor permite acest lucru.

O săptămână mai târziu se va juca în aceeași locație finala Cupei Ligii, între Paris Saint-Germain și Olympique Lyon.


Liverpool, campioana Angliei pentru a 19-a oară

După 30 de ani și 58 de zile, Liverpool este din nou campioana Angliei. Cel de-al 19-lea titlu din istoria clubului dar primul în era Premier League a fost matematic confirmat după înfrângerea lui Manchester City pe terenul lui Chelsea (2-1), care face ca distanța în vârful clasamentului să fie de 23 de puncte cu șapte etape rămase de disputat.


Articol recomandat
Liverpool, campioana Angliei 2019-2020
Recorduri stabilite de Liverpool odată cu câștigarea titlului în Premier League
Liverpool a obținut primul titlul în era Premier League cu un bilanț al rezultatelor care au făcut să cadă multe recorduri în campionatul englez.

Thomas Meunier, primul transfer al Borussiei Dortmund pentru sezonul 2020-2021

Thomas Meunier este primul transfer reușit de Borussia Dortmund pentru sezonul 2020-2021. Fundașul dreapta belgian va ajunge pe Signal Iduna Park liber de contract, însă presa relatează că operațiunea îi va costa pe nemți 50 de milioane de euro, incluzând bonusul la semnătură, salariul și comisioanele plătite impresarilor.

"Borussia Dortmund joacă exact fotbalul pe care eu îl doresc: entuziasmant, autentic și natural. BVB este recunoscută pentru entuziasmul fanilor, iar atmosfera în timpului meciului pe care l-am jucat cu PSG pe Signal Iduna Park  mi-a influențat, sincer, deczia. Sunt ambițios și îmi doresc să câștig titluri cu Dortmund, așa cum am făcut-o cu Brugge și cu PSG", a declarat Meunier.

Jucătorul de 22 de ani a refuzat să își prelungească până la finalul sezonului înțelegerea cu campioana Franței, așa că nu va disputa meciurile din Champions League în luna august.