Achraf, la Internazionale Milano pentru 40 de milioane de euro

Principalele știri ale zilei

Mario Gomez și-a anunțat retragerea

Cu câteva zile înainte să împlinească 35 de ani, Mario Gomez a spus adio carierei de fotbalist. A făcut-o cu clasă, marcând unicul gol al lui Stuttgart în meciul de pe teren propriu cu Darmstadt (scor 1-3), însă echipa sa a obținut promovarea în Bundesliga după un sezon petrecut în liga secundă.

Gomez și-a început cariera la Stuttgart, alături de care a câștigat titlul de campion al Germaniei în sezonul 2006-2007. Ulterior a fost transferat la Bayern Munchen unde și-a mai trecut în palmares alte două titluri, precum și UEFA Champions League în sezonul 2012-2013 după finala pierdută cu un an mai devreme. A mai jucat la Fiorentina, Beșiktaș și Wolfsburg, înainte să revină la Stuttgart în 2017.

Mario Gomez a bifat 78 de prezențe la naționala Germaniei pentru care a marcat 31 de goluri, obținând titlul de golgheter la EURO 2008 unde a pierdut finala împotriva Spaniei.


Timo Werner: "Nu a fost decizia mea să nu termin Champions League alături de Leipzig"

Într-un interviu acordat publicației germane Kicker, Timo Werner a confirmat că nu va participa alături de RB Leipzig în fazele finale ale Champions League din luna august, dar spune că aceasta nu a fost decizia sa.

"Eu nu am luat parte la discuții fiindcă nu am vrut să încurc pe nimeni. În cele din urmă agentul meu și cele două cluburi au ajuns la această decizie", a dezvăluit internaționalul german.

Kicker scrie că Chelsea nu s-ar fi opus ideii ca Werner să o reprezinte pe Leipzig în Liga Campionilor, dar ar fi cerut achitarea salariului jucătorului, plata a unui împrumut pe durata lunii august, precum și o asigurare substanțială în cazul unei accidentări. În cele din urmă Leipzig ar fi trebuit să plătească în jur de 5 milioane de euro, adică aproape o zecime din suma încasată de la Chelsea pentru clauza de reziliere a fotbalistului.


Achraf, la Internazionale Milano pentru 40 de milioane de euro

Internazionale Milano a completat transferul fundașului lateral Achraf Hakimi de la Real Madrid în schimbul a 40 de milioane de euro, plus cinci variabile. Jucătorul de 21 de ani va juca în următoarele cinci sezoane pe Giuseppe Meazza, Inter are obligația să anunțe clubul Real Madrid de existența oricărei oferte în cazul în care va fi de acord să îl vândă în acest interval, iar Real Madrid are dreptul preferențial de a-l răscumpăra în 72 de ore prin egalarea acelei oferte.

Produs al academiei lui Real, Achraf a jucat la echipa madrilenă în sezonul 2017-2018 în care a bifat 9 prezențe în La Liga, apoi a evoluat timp de 2 ani sub formă de împrumut la Borussia Dortmund unde și-a asigurat rapid un loc de titular. În sezonul recent încheiat în Germania, tânărul jucător marocan a jucat în 45 de meciuri, marcând 5 goluri în Bundesliga și 4 în Champions League.