Harry Kane: “Tottenham are nevoie de șapte-opt victorii pentru a prinde un loc de Champions League”

Principalele știri ale zilei

Alex Telles, la PSG pentru 25 de milioane de euro

Site-ul todofichajes.com scrie că PSG și-a asigurat serviciile fundașului stânga brazilian Alex Telles de la FC Porto în schimbul sumei de 25 de milioane de euro. Jucătorul în vârstă de 27 de ani, adus în Europa în 2014 de Galatasaray Istanbul,  intra în ultimul an de contract cu gruparea lusitană și era una din țintele lui Chelsea în perioada de transferuri.


Harry Kane: "Tottenham are nevoie de șapte-opt victorii pentru a prinde un loc de Champions League"

Cu un singur punct obținut în ultimele trei etape, Tottenham coborâse până pe locul 8 în clasamentul Premier League în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, iar șansele redresării păreau mici în condițiile în care piesele de bază Harry Kane, Son Heung-min și Steven Bergwijn acuzau accidentări de lungă durată. Cele trei luni de pauză ar putea juca însă în favorea echipei lui Jose Mourinho, toți cei trei jucători fiind acum recuperați și motivați să recupereze cele șapte puncte care îi separă de Chelsea, ocupanta ultimului loc care duce în grupele Champions League.

"Trebuie să terminăm în top 4, e clar", spune căpitanul lui Spurs, Harry Kane. "Avem un joc esențial cu Manchester United la reluare și știm că trebuie să câștigăm șapte sau opt meciuri din cele nouă rămase pentru a obține calificarea în Liga Campionilor. Acesta trebuie să fie obiectivul nostru".

Forma fizică a lui Kane va fi esențială în îndeplinirea acestui scop, după accidentarea suferită de anul nou în meciul cu Southampton. Internaționalul englez spune însă că întreruperea de trei luni a campionatului a jucat în favoarea sa.

Pentru tendonul meu a fost bună această pauză lungă. Sunt șase luni de când nu am mai jucat, dar acum sunt refăcut 100%. Va dura ceva până mă voi antrena la capacitate maximă alături de colegi, dar mă simt bine și entuziasmat. M-am antrenat individual, iar acum aștept să am câteva meciuri în picioare și să revin la cel mai înalt nivel. Am mai suferit accidentări în trecut și oamenii cred că o accidentare înseamnă odihnă, dar nu este deloc așa: când ai o problemă medicală recuperarea înseamnă mult mai multă muncă. Este pentru prima oară când am putut să iau lucrurile ușor, să mă refocusez și să lucrez la unele aspecte individuale. Pauza mi-a priit, dar acum sunt nerăbdător să revin la forma de dinaintea accidentării.

Tottenham revine în Premier League cu două meciuri pe teren propriu, cu ManUnited și West Ham, iar până la finalul sezonului mai are trei jocuri dificile, toate pe White Hart Lane, cu Everton, Arsenal și Leicester.


Kai Havertz scrie istorie în Bundesliga

Kai Havertz a devenit primul jucător din istoria Bundesligii care marchează 35 de goluri înainte să împlinească 21 de ani. Tânărul jucător urmărit de marile cluburi din Europa a marcat unicul gol al victoriei lui Bayer Leverkusen pe terenul lui Freiburg în meciul de deschidere a etapei cu numărul 29, însă a părăsit terenul accidentat în minutul 66. A fost cel de-al cincilea gol marcat de Havertz în cele patru meciuri jucate de la reluarea campionatului germani, toate fiind reușite în deplasare.


George Lewis, transferat de Arsenal din Norvegia

Directorul sportiv al clubului norvegian de liga a treia Fram Larvik a confirmat că tânărul de 19 ani George Lewis a semnat un contract cu Arsenal, club pentru care dăduse probe de joc la începutul acestui an. Lewis este un jucător versatil care poate ocupa orice poziție în compartimentul ofensiv, dar postul său de preferat este acela ce aripă stângă. Lewis va ajunge pe Emirates liber de contract și cel mai probabil va petrece următorul sezon la echipa de tineret a lui Arsenal, sub comanda lui Steve Bould.


Lisabona ar putea organiza, în locul Istanbulului, finala Champions League din acest an

Cotidianul NY Times scrie că organizarea finalei Champions League din acest an ar putea fi mutată în alt oraș, în condițiile în care Istanbul ar putea declina pe ultima sută de metri respectarea planificării inițiale din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. Cotidianul spaniol AS completează informația și speculează că motivele refuzului turcilor ar ține de bani, fiindcă organizarea finalei fără spectatori nu le-ar permite să recupereze investiția necesară financiară.

O decizie privind acest aspect este așteptată în cadrul reuniunii UEFA care va avea loc pe 17 iunie, când se va stabili și modul de disputare a fazelor finale ale competiției. În acest moment, varianta de lucru este organizarea meciurilor din sferturi, semfinale și a finalei în manșă unică în același oraș, care se pare că ar putea fi Lisabona.