40 de cazuri Covid-19 în Premier League, dar competiția merge înainte

Principalele știri ale zilei

AC Milan, echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni conform Euro Club Index

AC Milan este echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni, conform unei analize realizate de agenția Gracenote care produce EuroClubIndex, un top al cluburilor care ține cont de rezultatele pe plan intern și în competițiile europene. Milan, care este actualul lider în Serie A, a urcat în ultimul an de pe locul 47 până pe 20.

Bayern Munchen ocupă primul loc în EuroClubIndex, urmat de Manchester City, Liverpool, FC Barcelona și Real Madrid. Top 10 este completat de Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig, Juventus și Manchester United.

Cea mai bine clasată echipă în top care nu evoluează în principalele cinci campionate din Europa este FC Porto (locul 18), iar CFR Cluj este prima reprezentantă a României, pe locul 90. FCSB apare pe lotul 128, iar Universitatea Craiova pe 145.


40 de cazuri Covid-19 în Premier League, dar competiția merge înainte

Premier League a anunțat un număr record de 40 de cazuri pozitive în ultima săptămână, în care jucătorii și membrii staffurilor tehnice au fost testați de câte două ori. O primă rundă de 1311 teste efectuate între 28 și 31 decembrie a confirmat 28 de cazuri pozitive, iar alte 12 persoane infectate au fost identificate în urma a 984 de teste efectuate între 1 și 3 ianuarie.

Cu o săptămână în urmă, în intervalul 21-27 decembrie, fuseseră detectate 18 cazuri pozitive la echipele din Premier League, iar meciurile Everton - Manchester City (28 decembrie), Tottenham - Fulham (30 decembrie) și Burnley - Fulham (3 ianuarie) au fost amânate. Până la această dată un singur alt meci fusese reprogramat din cauza pandemiei, Aston Villa - Newcastle, care ar fi trebuit să se joace pe 4 decembrie.

Pentru moment conducătorii Premier League au decis continuarea fără rezerve a competiției, în comunicatul lor oficial arătându-se că "numărul mic de cazuri la majoritatea cluburilor ne întărește încrederea în protocoalele Covid-19, sprijinite și de Guvern, iar competiția va continua conform planificării inițiale".

Marea Britanie a intrat într-o nouă etapă de restricții masive ca urmare a creșterii numărului de cazuri după detectarea unei noi tulpini a virusului Covid-19 în regiunea Kent.


Barcelona îl împrumută pe Carles Aleñá la Getafe și prelungește contractul lui Riqui Puig

Getafe a obținut împrumutul lui Carles Aleñá de la FC Barcelona până la finalul sezonului, urmând să îi plătească salariul integral dar fără opțiune de transfer definitiv la vară.

În aceeași zi FC Barcelona a prelungit până în 2023 contractul lui Riqui Puig, care după accidentarea lui Coutinho și împrumutul lui Aleñá ar putea beneficia de mai multe minute la gruparea catalană în actualul sezon.


Dominik Szoboszlai, cel puțin o lună de absență după transferul la Leipzig

Dominik Szoboszlai a fost primul mare transfer al iernii odată cu trecerea de la Red Bull Salzburg la RB Leipzig, însă cotidianul german Kiker scrie că încorporarea sa la antrenamentele echipei germane nu este așteptată până cel mai devreme în luna februarie, din cauza unor probleme la mușchii adductori. Jucătorul însuși a recunoscut că ar fi dorit să poată evolua pentru noua sa echipă în derby-ul cu Dortmund de la finalul acestei săptămâni, însă că durerile sunt puternice și că, la 20 de ani, trebuie să aibă răbdare cu recuperarea.


Două cazuri de Covid-19 în staff-ul Barcelonei

FC Barcelona și-a văzut afectat programul de pregătire pentru meciul cu Athletic Bilbao după ce doi membri ai staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv la un test pentru Covid-19. Clubul a luat decizia de a anula sesiunea de antrenament de marți dimineață, în schimb jucătorii vor fi supuși unei runde de teste PCR pentru a exista siguranța că virusul nu s-a răspândit în cadrul lotului. Deplasare la Bilbao în vederea meciului restant din etapa a doua a sezonului este prevăzută pentru ziua de miercuri.