Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii

Principalele știri ale zilei

Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii

La 17 ani și 43 de zile, Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii, prin golul înscris pentru Bayer Leverkusen în înfrângerea de pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 2-4. Precedentul deținător al recordului era Nuri Sahin, care în urmă cu 15 ani marcase în Bundesliga pentru Dortmund la vârsta de 17 ani și 84 de zile.

Wirtz a debutat la Leverkusen pe 18 mai în meciul cu Werder Bremen de la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus, ocazie cu care a devenit cel mai tânăr jucător din prima divizie germană, preluând această distincție de la coechipierul său Kai Havertz.


Mario Balotelli, dat afară de la Brescia

Nici un an nu a rezistat la Brescia Mario Balotelli, al cărui contrat va fi reziliat de club la cererea patronului Massimo Cellino, iritat de absențele de la antenamente al jucătorului pe care îl adusese în august anul trecut.

Balotelli are o clauză prin care contractul său poate fi încheiat de club la finalul sezonului în cazul foarte probabil în care Brescia retrogradează, însă gruparea lombardă a decis să scape mai repede de atacant, poate și pentru a face economii financiare în contextul dificil al pandemiei de coronavirus. 

Mario Balotelli a evoluat în 19 meciuri în acest sezon și a marcat doar cinci goluri, ultimul dintre ele pe 5 ianuarie într-o înfângere pe teren propriu cu Lazio (1-2).