Ralf Rangnick, antrenorul lui AC Milan și posibil director sportiv din sezonul 2020-2021

Principalele știri ale zilei

Ralf Rangnick, antrenorul lui AC Milan și posibil director sportiv din sezonul 2020-2021

Publicația britanică The Guardian scrie că Ralf Rangnick va fi începând cu sezonul următor noul antrenor al echipei AC Milan și ar putea fi totodată și director sportiv în locul lui Paolo Maldini. Germanul îi va lua locul pe banca tehnică a milanezilor lui Stefano Pioli, care se află în funcție din octombrie 2019 dar nu a reușit rezultatele așteptate, AC Milan fiind doar pe locul 7 în clasamentul Serie A.

Acum în vârstă de 62 de ani, Ralf Rangnick a ocupat diverse poziții în cadrul concernului Red Bull, fiind simultan director sportiv al lui RB Leipzig și Red Bull Salzburg între 2012 și 2015. În mai 2015 a preluat și banca tehnică a formației germane, cu care a reușit promovarea în Bundesliga, dar a renunțat la post pentru sezonul următor în favoarea lui Ralph Hasenhüttl. A revenit pe bancă pentru sezonul 2018-2019 pentru un sezon, după care a fost numit director al departamentului sportiv al lui Red Bull, ocupându-se îndeaproape de echipele New York Red Bulls, Red Bull Brasil și RB Lepzig.

De-a lungul carierei, Rangnick le-a mai antrenat pe Stuttgart, Hoffenheim și Schalke 04, cu care și-a trecut în palmares Cupa Germaniei și Supercupa în 2011.