Oficial: Ligue 1 nu se va relua în acest sezon, dar retrogradarea lui Amiens și Toulouse a fost anulată

Principalele știri ale zilei

Oficial: Ligue 1 nu se va relua în acest sezon, dar retrogradarea lui Amiens și Toulouse a fost anulată

Recursul prezentat la nivel guvernamental de cluburile Lyon, Amiens și Toulouse după încheierea prematură a sezonului în Ligue 1 a avut un efect pozitiv parțial. Campionatul francez nu se va relua, iar Lyon va putea juca în cupele europene doar dacă va câștiga finala Cupei Franței contra lui PSG pe 25 iulie, în schimb retrogradarea echipelor Amiens și Toulouse a fost anulată.

În momentul de față nu este sigur dacă următoarea ediție de campionat se va disputa cu 22 de echipe sau dacă cele două cluburi în cauză vor evolua totuși în liga secundă, însă cu plata unor substanțiale compensații financiare. Liga franceză va lua o decizie în acest sens pe 30 iunie.

În momentul întreruperii campionatului, din Ligue 1 se disputaseră 28 din cele 38 de etape programate. Amiens ocupa penultimul loc în clasament cu 23 de puncte, cu patru mai puține decât ocupanta locului 18, Nimes. Toulouse era lanterna roșie cu doar 13 puncte.


Valdano îi dă dreptate lui Setien: cele cinci schimbări o dezavantajează pe Barcelona

Când Quique Setien a declarat în urmă cu câteva zile că cele cinci schimbări permise de regulament până la finalul sezonul o vor dezavantaja pe Barcelona, mai mulți antrenori din La Liga, printre care José Bordalás (Getafe) și Gaizka Garitano (Bilbao), s-au grăbit să critice această afirmație. Tehnicianul Barcelonei a găsit însă sprijin din partea fostului manager general al lui Real Madrid, Jorge Valdano, care a explicat la postul de televiziune Movistar care sunt diferențele între cei doi granzi din Spania și cum îi poate afecta în mod distinct această modificare temporară de regulament.

Eu cred că această măsură dezavantajează Barcelona în două moduri: pe de o parte fiindcă jocul său elaborat implică obosirea adversarului pentru a face uz de superioritatea tehnică în minutele de final când energia fizică a adversarului este scăzută, iar pe de altă parte fiindcă Barcelona are o bancă foarte scurtă și beneficiază de doar 17 jucători utili sau poate nici atât. Real Madrid are o bancă mai consistentă, iar în majoritatea pozițiilor e greu să îți dai seama dacă jucătorul din teren este mai bun decât cel de pe bancă sau invers. În plus, jocul Realului nu este atât de elaborat încât să implice obosirea adversarului. Dacă joci contra Barçei și poți face cinci schimbări cu 20 de minute înainte de final, Barça trebuie să o ia de la capăt cu obosirea adversarului și îi rămâne puțin timp să o facă.


Sport: Trincao va juca la Barcelona mijlocaș dreapta

Messi, Suarez, Griezmann, Dembele, Ansu Fati și Braithwaite sunt atacanții din lotul Barcelonei și se vorbește insistent despre transferul lui Lautaro Martinez de la Internazionale Milano. Compartimentul ofensiv al catalanilor pare suprapopulat, iar unul din semnele de întrebare este referitor la viitorul tânărului Trincao, jucător transferat în acest an de la Sporting Braga și care se va alătura lotului lui Quique Setien în acestă vară. O variantă plauzibilă ar fi fost împrumutul la o altă echipă, însă surse din cadrul clubului FC Barcelona lasă să se înțeleagă că lusitanul de 20 de ani va evolua în următorul sezon în tricoul blaugrana, motiv pentru cotidianul Sport să analizeze poziția pe care o poate ocupa.

Trincao joacă la Braga extremă dreapta, însă jurnaliștii catalani scriu că el va veni pe Camp Nou pentru a întări compartimentul median, iar postul său de bază va fi cel de mijlocaș în partea dreaptă a liniei de trei, deși polivalența îi permite să evolueze și în stânga sau în zona centrală în spatele vârfurilor.

"Capacitatea sa asociativă este dincolo de orice dubiu și este dovedită de numărul mare de assist-uri pe care obișnuiește să le ofere. Însă este importantă și capacitatea sa de dezechilibru, una din importantele calități pe postul de extremă [pe care îl ocupă la Braga], dar care poate servi și pentru a rupe liniile din poziția de mijlocaș", se arată în articolul din Sport.