La Liga
Villarreal
Villarreal
13
FC Barcelona
FC Barcelona
Samuel Chukwueze 76
Frenkie de Jong 48
Memphis Depay 88
Philippe Coutinho 90+4 (pen)

Villarreal – FC Barcelona 1-3. Prima victorie în deplasare pentru catalani

Cronica meciului Villarreal - FC Barcelona, scor 1-3, o primă victorie pentru catalani în deplasare obținută cu mult noroc în ciuda unei prestații slabe.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
28 noiembrie 2021
Memphis Depay, marcator în meciul Villarreal - Barcelona 1-3
Memphis Depay, marcator în meciul Villarreal - Barcelona 1-3

Atât de clară în intenții în meciurile cu Espanyol și Benfica, Barcelona și-a pierdut identitatea pe Estadio de la Cerámica și aproape că s-a dezintegrat complet în fața unei echipe a lui Villarreal ea însăși în suferință în acest sezon mai ales la finalizare, însă norocul s-a aliat o dată în plus cu Xavi, formația blaugrana a supraviețuit oarecum miraculos din punct de vedere defensiv, iar pe final Memphis Depay și Coutinho au semnat golurile primei victorii stagionale în deplasare. „Barça a știut să sufere”, au titrat imediat după meci ambele ziare sportive catalane, însă adevărul este că după 20 de minute bune Barcelona nu a părut să știe nimic pe terenul Submarinului Galben, nici dacă se apără în trei sau în patru, nici cum să blocheze atacurile gazdelor, nici cum să îl pună în valoare pe impresionantul până acum Gavi, nici cum să îl folosească în vreun fel pe Memphis, pierdut mai bine de o oră în avanposturi.

Meciul a început cu o fază polemică la un fault dur al lui Dani Parejo asupra lui Busquets încă din minutul 1 la care arbitrul nu a acordat nici măcar cartonaș galben deși catalanii solicitaseră, nu fără motive, eliminare. Centralul avea să le nemulțumească la scurt timp și pe gazde, după ce Eric Garcia a trimis aiurea spre Ter Stegen o minge pe care Danjuma a intercerptat-o și a reluat-o rapid spre poartă, dar pe care Pique a respins-o, aparent cu mâna, cu un plonjon spectaculos, fără ca arbitrul să ceară măcar opinia VAR-ului.

Era totuși o perioadă de joc favorabilă Barcelonei, cu tânărul Ez Abde dezechilibrant în partea dreaptă la primul său meci ca titular în tricoul blaugrana, autor al primei mari ocazii de gol a meciului la o lovitură de cap respinsă cu un super reflex de poartarul gazdelor în transversală. Gavi a lovit și el bara cu un șut în diagonală, însă principalul semnalat a fost Memphis, care nu a prins poarta în două ocazii clare, a doua chiar singur cu goalkeeperul advers în zona punctul de la 11 metri în minutul 19.

Cu această ocazie s-a curmat însă brusc superioritatea Barcelonei, iar cei de la Villarreal au trecut la conducerea jocului, generând din ce în ce mai mult pericol la poarta lui Ter Stegen care a alternat intervențiile de calitate cu impreciziile. Pau Torres, Danjuma și Alfonso Pedraza au trecut pe rând pe lângă un meritat gol de 1-0, însă apărarea catalană, cu Araujo la mare înălțime, a ajuns cu bine la pauză.

Impresia a fost că Xavi a folosit bine timpul de odihnă pentru a restabili echilibrul, iar Barcelona a deschis scorul la scurt timp după reluare prin De Jong, apărut providențial în fața porții la mingea respinsă de Rulli în fața lui Memphis după o centrare șutată a lui Jordi Alba. Avantajul pe tabelă nu a însemnat însă că formația catalană era și în controlul meciului, iar cei de la Villarreal au crescut din nou în joc, mai cu seamă după intrarea lui Chukwueze.

Un moment important a fost ieșirea lui Jordi Alba în minutul 71 din cauza unei accidentări, iar Xavi, deși îl avea și pe Dest pe bancă, l-a trimis pe teren în banda stângă pe Mingueza, care avea să fie depășit constant. Nu a trecut mult până la golul de 1-1, care a readus în prim-plan fragilitatea defensivă a catalanilor: Eric Garcia a greșit în dreapta, Pique a fost ușor depășit în centru, iar Mingueza a venit prea târziu din stânga pentru a împiedica reluarea imparabilă a lui Chukwueze.

Chiar și cu Dembele și Coutinho pe teren, Barcelona nu și-a putut regăsi reperele ofensive și a continuat să sufere în apărare, părând mai mult decât mulțumită remiza care părea să îi scape printre degetele. În mod neașteptat a venit însă eroarea lui Estupinan care l-a lansat pe Memphis în drumul spre golul de 1-2, marcat cu eleganță după ce a trecut în dribling de portarul advers. Gazdele au acuzat șocul și Coutinho a marcat în prelungiri dintr-un penalty pe care tot el în obținuse, apoi a avut și șansa dublei dintr-o foarfecă spectaculoasă.

Villarreal - FC Barcelona 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Villarreal - FC Barcelona: Ez Abde, titular în premieră la Barça

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Villarreal - FC Barcelona 1-3

Villarreal
Șuturi Villarreal
  • Total: 14
  • Pe poartă: 2
50-50
Posesie (%)
  • Villarreal
  • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
  • Total: 12
  • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
12
Șuturi pe poartă
2
6
Șuturi pe lângă poartă
8
6
Șuturi blocate
4
0
Faulturi comise
19
14
Cornere
4
4
Ofsaiduri
3
4
Cartonașe galbene
2
2
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
3
1
Total pase
411
409
Pase completate
343
331
Acuratețe pase
83
81

Meciuri precedente între Villarreal și FC Barcelona

2020-2021

  • La LigaLa Liga
    Duminică, 27 sep. 2020
    Barcelona
    FC Barcelona
    4-0
    Villarreal
    Villarreal
  • La LigaLa Liga
    Duminică, 25 apr. 2021
    Villarreal
    Villarreal
    1-2
    FC Barcelona
    Barcelona

2019-2020

  • La LigaLa Liga
    Marți, 24 sep. 2019
    Barcelona
    FC Barcelona
    2-1
    Villarreal
    Villarreal
  • La LigaLa Liga
    Duminică, 5 iul. 2020
    Villarreal
    Villarreal
    1-4
    FC Barcelona
    Barcelona

2018-2019

  • La LigaLa Liga
    Duminică, 2 dec. 2018
    Barcelona
    FC Barcelona
    2-0
    Villarreal
    Villarreal
  • La LigaLa Liga
    Marți, 2 apr. 2019
    Villarreal
    Villarreal
    4-4
    FC Barcelona
    Barcelona

2017-2018

  • La LigaLa Liga
    Duminică, 10 dec. 2017
    Villarreal
    Villarreal
    0-2
    FC Barcelona
    Barcelona
  • La LigaLa Liga
    Miercuri, 9 mai. 2018
    Barcelona
    FC Barcelona
    5-1
    Villarreal
    Villarreal