Premier League
Wolverhampton
Wolverhampton
21
Chelsea
Chelsea
Mario Lemina 51
Matt Doherty 90+3
Christopher Nkunku 90+6

Wolverhampton 2-1 Chelsea. Primul gol pentru Nkunku, dar o nouă înfrângere pentru londonezi

Meci pasionant între Wolverhampton și Chelsea în ajun de Crăciun, câștigat de gazde în ciuda unui gol marcat de Christopher Nkunku

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
24 decembrie 2023
Wolverhampton - Chelsea 2-1 în Ajunul Crăciunului 2023
Wolverhampton - Chelsea 2-1 în Ajunul Crăciunului 2023
 • Christopher Nkunku a marcat primul său gol pentru Chelsea, însă formația londoneză nu a putut evita înfrângerea la Wolverhampton și cele două echipe sunt acum la egalitate de puncte la jumătatea clasamentului Premier League. Pentru Chelsea a fost a 19-a înfrângere în campionat în anul calendaristic 2023, cele mai multe dintre toate echipele care au evoluat în ambele sezoane de-a lungul acestui an în această competiție.
 • Cu o linie de atac avându-l vârf de lance pe Armando Broja cu susținere din partea lui Nicolas Jackson și Raheem Sterling, Chelsea și-a creat situații bune de a marca încă din startul întâlnirii dar nu a putut debloca tabela până la pauză în ciuda unei mari ratări a lui Sterling, într-o situație de trei contra unu a londonezilor cu portarul Jose Sa.
 • Wolverhampton nu s-a simțit confortabil în prima repriză, dar a profitat de evoluția ezitantă a londonezilor în startul părții secunde și a reușit deschiderea scorului prin lovitura de cap a lui Lemina la o centrare a lui Sarabia, la scurt timp după ce o eroare a lui Thiago Silva dusese la o altă situație importantă la poarta lui Petrovic.
 • La 1-0 Pochettino a jucat cu cinci atacanți iar Christopher Nkunku a avut o mare ocazie pentru Chelsea când mingea șutată de el a trecut mai mult de jumătate de linia porții, dar a fost respinsă de Toti înainte să fi fost situație de gol valabil.
 • Cu toate forțele orientate spre atac în fața unei echipe a gazdelor tot mai înghesuite în preajma propriului careu, Chelsea a neglijat apărarea și a permis golul de 2-0, marcat de Doherty după o eroare a lui Badiashile.
 • Finalul a fost însă aprins după ce Nkunku a marcat în minutul 90+6 iar atacurile în valuri ale londonezilor au lăsat să se întrevadă posibilitatea unei remize, însă Wolverhampton a rezistat și și-a trecut astfel în cont a șasea victorie a sezonului, cu care pune o distanță considerabilă față de locurile retrogradabile.
Wolverhampton - Chelsea 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Wolverhampton - Chelsea: Chimuanya Ugochukwu, primele minute pentru Chelsea după 29 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Wolverhampton - Chelsea 2-1

Wolverhampton
Șuturi Wolverhampton
 • Total: 14
 • Pe poartă: 6
32-68
Posesie (%)
 • Wolverhampton
 • Chelsea
Chelsea
Șuturi Chelsea
 • Total: 16
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
16
Șuturi pe poartă
6
5
Șuturi pe lângă poartă
3
4
Șuturi blocate
5
7
Faulturi comise
11
9
Cornere
10
6
Cartonașe galbene
3
6
Parade portar
3
4
Total pase
266
600
Pase completate
176
527
Acuratețe pase
66%
88%