Serie A
AC Milan
AC Milan
21
Bologna
Bologna
Giacomo Bonaventura 10
Giacomo Bonaventura 76
Simone Verdi 23

AC Milan – Bologna 2-1. Dubla lui Bonaventura aduce prima victorie pentru Gattuso

Două goluri marcate de Giacomo Bonaventura au adus victoria pentru AC Milan în meciul cu Bologna contând pentru etapa a-16-a din Serie A

Cronică scrisă de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
11 decembrie 2017
Giacomo Bonaventura a marcat golurile decisive ale meciului AC Milan - Bologna 2-1
Giacomo Bonaventura a marcat golurile decisive ale meciului AC Milan - Bologna 2-1

După patru meciuri consecutive de campionat de-a lungul cărora a obţinut doar două puncte şi nu a marcat niciun gol, AC Milan a reuşit să pună capăt seriei negative de rezultate prin succesul obţinut în etapa cu numărul 16, scor 2-1 contra celor de la Bologna, ceea ce a reprezentat prima victorie pentru Gennaro Gattuso pe banca tehnică a formaţiei milaneze. Însă echipa rossonera nu a avut parte de o misiune facilă în duelul cu Bologna, care în repriza a doua a trecut de mai multe ori pe lângă gol, atât la scorul de 1-1, cât şi după ce gazdele au preluat avantajul pe tabelă.

Gennaro Gattuso a revenit la un sistem tactic cu patru fundaşi şi a ales să îi titularizeze în defensivă pe Ignazio Abate, Mateo Pablo Musacchio, Leonardo Bonucci şi Ricardo Rodriguez. La mijloc au evoluat Franck Yannick Kessie, Riccardo Montolivo şi Giacomo Bonaventura, în timp ce tridentul ofensiv a fost format din Suso, Fabio Borini şi Nikola Kalinic. De partea cealaltă, fostul selecţioner al naţionalei Italiei, Roberto Donadoni, a început meciul cu Adam Masina, Filip Helander, Giancarlo Gonzalez şi Vasilios Torosidis în apărare, Adam Nagy, Erick Pulgar, respectiv Godfred Donsah la mijloc şi un compartiment ofensiv format din Rodrigo Palacio, Mattia Destro şi Simone Verdi, ultimii doi fiind foşti jucători ai celor de la AC Milan, însă fără a reuşi să se impună pe San Siro.

AC Milan – Bologna, 25 de minute animate

40000 de fani au fost prezenţi pe arena din Milano la primul meci al lui Gennaro Gattuso pe teren propriu şi l-au întâmpinat pe fostul mijlocaş cu aplauzele şi numeroase mesaje de încurajare. Iar gruparea rossonero a început meciul în forţă şi a părut să îşi facă seara mai uşoară prin golul marcat rapid de Giacomo Bonaventura, după un duel aerian câştigat de Nikola Kalinic şi o execuţie a lui Bonaventura care a fost uşor deviată de defensiva oaspeţilor. Totuşi, gazdele nu au reuşit să valorifice momentul pozitiv şi au pierdut treptat controlul la mijlocul terenului, iar Bologna a revenit în meci la jumătatea reprizei, graţie unei acţiuni de atac construite de Mattia Destro şi continuată de Simone Verdi printr-o execuţie elegantă din interiorul careului, fără nicio replică din partea lui Gianluigi Donnarumma. Ultimele 20 de minute ale primei reprize nu au mai adus nimic nou, cu o echipă a lui AC Milan care nu a fost capabilă să îţi preseze adversarul în mod constant şi a trebuit astfel să se mulţumească doar cu o remiză la pauză.

Bonaventura, trei goluri în ultimele două meciuri ale lui AC Milan

În partea secundă, AC Milan a revenit pe teren cu mai mult entuziasm şi dorinţă de victorie, însă elanul ofensiv al gazdelor a făcut de asemenea ca oamenii lui Roberto Donadoni să aibă la dispoziţie mult mai multe spaţii pentru a valorifica fazele de contraatac. Totuşi, Bologna a irosit o serie de bune şanse prin situaţii de trei contra trei sau chiar de superioritate numerică, fiind de fiecare dată imprecisă la pasa decisivă sau la finalizare. O lipsa de curaj şi de luciditate subliniate inclusiv de Roberto Donadoni la finalul meciului, fostul selecţioner al naţionalei Italiei recunoscând faptul că echipa sa s-a sperat de numele adversarului şi de performanţa pe care ar fi putut să o obţină.

Ocaziile nefructificate de Bologna s-au răzbunat cu un sfert de oră înainte de final, când o centrare a lui Fabio Borini a ajuns la Giacomo Bonaventura, urcat încă o dată excelent din linia a doua, iar lovitura de cap a mijlocaşului italian a adus golul victoriei pentru AC Milan, spre bucuria lui Gennaro Gattuso şi a publicului prezent pe San Siro. Pentru Bonaventura a fost al treilea gol în ultimele două meciuri de campionat, după ce anterior fostul jucător al celor de la Atalanta nu mai marcase din luna ianuarie.

Scor final 2-1, iar Gennaro Gattuso va spera ca duelul cu Bologna să reprezinte un nou început pentru AC Milan, aflată în mare nevoie de puncte pentru a obţine calificarea în viitoarea ediţie de Champions League şi a nu fi astfel nevoită în vară să sacrifice câţiva dintre jucătorii de bază pentru a se putea conforma cu standardele financiare impuse de UEFA. Totuşi, drumul este în continuare lung pentru gruparea milaneză, aflată doar pe locul al şaptelea în clasamentul Serie A, la peste zece puncte distanţă de ultimul loc care permite prezenţa în UEFA Champions League. Pentru Milan va urma o dublă confruntare cu Hellas Verona, atât în campionat, cât şi în Cupa Italiei.

AC Milan - Bologna 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - Bologna

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - Bologna 2-1

AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 21
 • Pe poartă: 7
58-42
Posesie (%)
 • AC Milan
 • Bologna
Bologna
Șuturi Bologna
 • Total: 10
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
21
10
Șuturi pe poartă
7
2
Șuturi pe lângă poartă
10
4
Șuturi blocate
4
4
Faulturi comise
9
7
Cornere
12
7
Ofsaiduri
1
1

Meciuri precedente între AC Milan și Bologna

2016-2017

 • Serie ASerie A
  Miercuri, 8 feb. 2017
  Bologna
  Bologna
  0-1
  AC Milan
  AC Milan
 • Serie ASerie A
  Duminică, 21 mai. 2017
  AC Milan
  AC Milan
  3-0
  Bologna
  Bologna

2015-2016

 • Serie ASerie A
  Miercuri, 6 ian. 2016
  AC Milan
  AC Milan
  0-1
  Bologna
  Bologna
 • Serie ASerie A
  Sâmbătă, 7 mai. 2016
  Bologna
  Bologna
  0-1
  AC Milan
  AC Milan