Champions League
Arsenal
Arsenal
40
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Bukayo Saka 8
Leandro Trossard 20
Gabriel Jesus 38
Martin Ødegaard 70

Arsenal 4-0 PSV Eindhoven. Revenire spectaculoasă a Tunarilor în Champions League după șase ani de absență

Alexandru Melinte, 21 septembrie 2023

Nu este un lucru obișnuit ca o echipă absentă mai mulți ani din Champions League să fie cotată cu șanse mari la câștigarea trofeului în sezonul revenirii, însă se pare că agențiile de pariuri au mare încredere în munca lui Mikel Arteta, fiindcă Arsenal este considerată a patra favorită să se impună în finala din 2024 de pe Wembley. Drumul până acolo este lung, însă prima impresie lăsată de vicecampioana Angliei confirmă încrederea specialiștilor: o adevărată demonstrație de forță împotriva lui PSV Eindhoven, liderul la zi din Eredivisie și echipă neînvinsă în cele 9 meciuri jucate în startul sezonului.

Nu a contat faptul că mulți dintre jucătorii lui Arsenal nu aveau experiențe anterioare în Champions League. Echipa a mers ca unsă în modul său caracteristic – ritm infernal, presiune înaltă, combinații rapide și precise – iar Eindhoven nu a avut cu ce să stăvilească ploaia de ocazii.

Cu David Raya din nou titular în poartă și cu Gabriel Jesus titular în atac în locul accidentatului Martinelli, Tunarii au avut nevoie de doar 8 minute pentru a marca un prim gol în Champions League după o așteptare de șase ani. L-a reușit Bukayo Saka cu complicitatea portarului Walter Benitez, care respinsese în față un șut al căpitanului Martin Odegaard.

La 1-0 PSV a încercat să dea replica, dar a fost pedepsită pe contraatac: Saka a ajuns în preajma careului și a scos în centrul pentru Trossard, care din spatele liniei de 16 metri a plasat mingea lângă bară cu liniștea executării unui penalty. Iar până la pauză a marcat și al treilea component al atacului Tunarilor, Gabriel Jesus, cu un frumos șut în diagonală după ce Trossard îi pusese mingea pe picior dintr-o centrare din partea stângă.

Cu meciul rezolvat încă din prima repriză și cu un derby cu Tottenahm la orizont, Arteta i-a schimbat pe cei marcatori dar l-a păstrat pe teren pe căpitanul Odegaard, care și-a trecut și el în cont prima reușită personală în Champions League cu o execuție superbă din afara careului și a închis tabela în minutul 70 la același scor cu care PSV câștigase ultimele sale două meciuri de campionat.

Arsenal - PSV Eindhoven 4-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Arsenal - PSV Eindhoven: Emile Smith Rowe, primele minute pentru Arsenal după 45 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Arsenal - PSV Eindhoven 4-0

Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 17
 • Pe poartă: 8
59-41
Posesie (%)
 • Arsenal
 • PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Șuturi PSV Eindhoven
 • Total: 12
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
17
12
Șuturi pe poartă
8
4
Șuturi pe lângă poartă
5
5
Șuturi blocate
4
3
Faulturi comise
9
8
Cornere
4
4
Ofsaiduri
3
1
Cartonașe galbene
1
3
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
4
Total pase
584
406
Pase completate
521
333
Acuratețe pase
89
82

Meciuri precedente între Arsenal și PSV Eindhoven

2022-2023

 • Europa LeagueEuropa League
  Joi, 20 oct. 2022
  Arsenal
  Arsenal
  1-0
  PSV Eindhoven
  Eindhoven
 • Europa LeagueEuropa League
  Joi, 27 oct. 2022
  Eindhoven
  PSV Eindhoven
  2-0
  Arsenal
  Arsenal