Serie A
Benevento
Benevento
22
AC Milan
AC Milan
George Puşcaş 50
Alberto Brignoli 90+5
Giacomo Bonaventura 38
Nikola Kalinić 57

Benevento – AC Milan 2-2. Portarul Brignoli aduce primul punct în Serie A pentru Benevento

Un gol marcat pe final de meci de către portarul Alberto Brignoli a adus un punct pentru Benevento în partida de pe teren propriu cu AC Milan

Cronică scrisă de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
03 decembrie 2017
Benevento - AC Milan 2-2
Benevento - AC Milan 2-2

Debutul lui Gennaro Gattuso pe banca tehnică a lui AC Milan ar fi trebuit să fie o simplă formalitate pentru gruparea milaneză, care în etapa a 15-a s-a deplasat pe stadionul Ciro Vigorito pentru duelul cu Benevento, o echipă care de-a lungul primelor 14 etape de campionat nu reuşise să părăsească terenul neînvinsă nici măcar o singură dată. Şi totuşi Benevento şi-a trecut în cont primul punct în Serie A la capătul unui meci cu un final dramatic.

În tentativa de a face faţă mult mai titratului adversar, antrenorul Roberto De Zerbi a aliniat o formaţie dispusă într-un sistem 4-3-3, cu Gaetano Letizia, Berat Djimsiti, Andrea Costa şi Gianluca Di Chiara în defensivă, o linie de mijloc formată din Ledian Memushaj, Raman Chibsah şi Danilo Cataldi, cu Marco D’Alessandro, George Puscas, respectiv Vittorio Parigini principalii responsabili de faza ofensivă.

La debutul pe banca tehnică a celor de la AC Milan, antrenorul Gennaro Gattuso a ales să evolueze într-un sistem 3-4-3, cu o linie de apărare alcătuită din Alessio Romagnoli, Leonardo Bonucci şi Mateo Pablo Musacchio, un compartiment median format din Ricardo Rodriguez, Riccardo Montolivo, Franck Yannick Kessie şi Fabio Borini, respectiv un trident ofensiv cu Giacomo Bonaventura şi Suso aflaţi în sprijinul vârfului croat Nikola Kalinic.

Benevento – AC Milan, sub semnul echilibrului

O echipă care nu a reuşit să adune niciun punct în clasamentul Serie A după 14 etape de campionat nu ar părea capabilă să pună multe probleme unui oponent de acest nivel, şi totuşi Benevento se poate declara extrem de mulţumită de maniera curajoasă în care a abordat meciul cu AC Milan. Oamenii lui Roberto De Zerbi au reuşit în multe momente să păstreze posesia balonului şi chiar să pună în dificultate defensiva grupării milaneze. Cea mai mare ocazie a gazdelor a avut loc în minutul 33, când centrarea de pe partea dreaptă a lui Marco D’Alessandro l-a găsit complet nemarcat în centrul careului pe Vittorio Parigini, însă reluarea cu capul a tânărului atacant împrumutat de la Torino a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Gianluigi Donnarumma.

Scăpată de momentele dificile, AC Milan a profitat imediat de erorile din defensiva lui Benevento şi a marcat la prima mare oportunitate de gol: Franck Yannick Kessie a reuşit să protejeze un balon aproape de marginea terenului şi să centreze la colţul lung, unde din a doua tentativă Giacomo Bonaventura a trimis balonul în poartă şi a înscris astfel primul său gol în actuala ediţie de Serie A, graţie căruia AC Milan părea să deblocheze jocul pe stadionul Ciro Vigorito.

Benevento, un punct istoric

Un corner obţinut de Benevento în debutul părţii a doua a dus la golul marcat de George Puscaş, după ce iniţial Gianluigi Donnarumma intervenise decisiv la execuţia puternică a lui Gaetano Letizia. Însă bucuria publicului gazdă nu a durat decât şapte minute, deoarece la prima acţiune de atac a oaspeţilor, AC Milan a revenit în avantaj graţie golului marcat de Nikola Kalinic după o centrare a lui Giacomo Bonaventura, care astfel şi-a trecut în cont şi un assist. Şi totuşi oamenii lui Roberto De Zerbi nu au acuzat lovitura primită, ci au continuat să creadă în şansa lor, în ciuda faptului că Benevento nu a reuşit să înscrie două goluri într-un meci de-a lungul actualei stagiuni.

Gennaro Gattuso va avea foarte puţine motive de mulţumire după prima sa partidă în calitate de antrenor al lui AC Milan, în special ca urmare a manierei în care echipa sa a gestionat ultimele 20 de minute de joc, în faţa unui adversar net inferior din punct de vedere valoric, însă care a avut capacitatea de a pune presiune pe careul milanez. Iar situaţia s-a complicat cu adevărat pentru AC Milan odată cu eliminarea lui Alessio Romagnoli, după un fault ce a avut ca scop împiedicara unui contraatac periculos al adversarilor.

Jocul părea a se îndrepta către o victorie chinuită a celor de la AC Milan, însă finalul de meci s-a dovedit a fi unul dramatic: portarul Alberto Brignoli a urcat în careul advers la o lovitură liberă de pe partea stângă, iar centrarea lui Danilo Cataldi a fost reluat-o în manieră spectaculoasă de portarul italian şi l-a învins pe Gianluigi Donnarumma, spre bucuria generală a publicului gazdă.

AC Milan, cursă de recuperare în Serie A

Remiza înregistrată pe stadionul Ciro Vigorito face ca AC Milan să piardă şi mai mult teren în lupta pentru clasarea pe locurile de cupe europene, astfel că pentru Gennaro Gattuso drumul va fi în continuare unul lung şi dificil în tentativa de a redresa situaţia din clasament. Programul din perioada imediat următoare pare unul accesibil pentru gruparea milaneză, care va înfrunta pe Bologna în Serie A, apoi va evolua de două ori în compania celor de la Hellas Verona, atât în Cupa Italiei, cât şi în campionat.

De partea cealaltă, Benevento obţine în cele din urmă primul punct în Serie A şi indiferent de deznodământul din finalul stagiunii, va rămâne protagonista unui moment istoric pentru fotbalul italian, la capătul unei evoluţii mai mult decât decente în faţa lui AC Milan. Lipsa de experienţa la acest nivel, erorile din defensivă şi inexactităţile la finalizare au făcut ca oamenii lui Roberto De Zerbi să nu obţină nimic din partidele anterioare, dar rezultatul din această etapă poate fi primul pus către revenirea în lupta pentru evitarea retrogradării.

Benevento - AC Milan 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Benevento - AC Milan

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Benevento - AC Milan 2-2

Benevento
Șuturi Benevento
  • Total: 15
  • Pe poartă: 5
47-53
Posesie (%)
  • Benevento
  • AC Milan
AC Milan
Șuturi AC Milan
  • Total: 12
  • Pe poartă: 7
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
15
12
Șuturi pe poartă
5
7
Șuturi pe lângă poartă
5
4
Șuturi blocate
5
1
Faulturi comise
15
12
Cornere
4
3
Ofsaiduri
4
1
Cartonașe galbene
2
5
Cartonașe roșii
0
1