Copa del Rey
Cornella
Cornellà
02
FC Barcelona
FC Barcelona
Ousmane Dembele 92
Martin Braithwaite 120+1

Cornellà – Barcelona 0-2. Barça ratează două penalty-uri dar trece în prelungiri de o echipă din liga a treia

Cornellà - Barcelona, scor 0-2 în Copa del Rey 2020-2021. Ramon Juan a apărat două penalty-uri lui Pjanic și Dembele.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
22 ianuarie 2021
Ramon Juan, eroul echipei Cornella în meciul cu Barcelona (Copa del Rey, 21 ianuarie 2021)
Ramon Juan, eroul echipei Cornella în meciul cu Barcelona (Copa del Rey, 21 ianuarie 2021)

Două penalty-uri apărate de portarul Ramon Juan lui Pjanic și Dembele au obligat-o pe Barcelona să joace al treilea meci de 120 de minute în doar opt zile, însă în cele din urmă formația blaugrana și-a obținut biletele pentru optimile de finală ale Copei del Rey în dauna curajoasei formații de liga a treia Cornella.

Pe terenul sintetic de dimensiuni reduse unde Atletico Madrid pierduse în turul anterior al cupei, Barcelona a trăit 90 de minute cu teama în sânge în fața unei echipe gazdă lipsită de complexe. A avut o posesie de peste 75% chiar dacă a folosit o linie mediană inedită în care debutantul Ilaix Moriba a jucat alături de Pjanic și Riqui Puig, totuși a găsit mai greu drumul spre poarta adversă decât au facut-o cei de la Cornella, care l-au pus serios la treabă pe Neto. Bine așezată în teren apărarea gazdelor i-a ținut la respect în prima repriză pe oamenii lui Koeman, însă o intrare imprudentă a lui Estellés asupra lui Araujo i-a adus Barcelonei șansa deschiderii scorului din penalty. În lipsa lui Messi și după ce Braithwaite și Griezmann rataseră recent de la punctul cu var, Pjanic a fost cel care și-a asumat răspunderea, însă șutul său modest a fost pradă ușoară pentru Ramon Juan.

La pauză Koeman a forțat atacul cu Dembele în locul lui Riqui Puig, Barcelona și-a creat în sfârșit o mare ocazie la o minge a lui Pjanic peste apărarea adversă irosită însă de Griezmann cu un șut mult peste poartă, însă imediat au fost din nou emoții la poarta lui Neto, întâi la un șut de la distanță al lui Medina și apoi la unul al lui Eloy care a greșit ținta din poziție ideală. Pedri și Busquets au fost și ei trimiși pe teren, însă salvarea Barcei a părut să vină tot de la punctul cu var după o nouă intervenție de liga a treia, o lovitură în obraz primită de Lenglet. A venit rândul lui Dembele să bată, însă șutul slab pe centrul porții i-a prilejuit lui Ramon Juan o intervenție istorică, fiind primul portar care parează două penalty-uri Barcelonei în 90 de minute.

Braithwaite, Pjanic și Araujo au ratat următoarele ocazii ale formației blaugrana, gazdele au irosit un contraatac promițător în secvențele de final, iar meciul a intrat în prelungiri. Nu a mai fost însă loc de miracol pentru Cornella: o torpilă a lui Dembele în minutul 92 a învins în sfârșit rezistența bravului Juan, iar gazdele au aruncat prosopul. Juan a mai avut două super intevenții la Dembele și la noul intrat Konrad de la Fuente, însă în cele din urmă Barcelona a mai punctat o dată la ultima fază, în superioritate numerică, după ce Pedri a scăpat singur dar s-a simțit mai confortabil în postura de asistent decât de marcator și a așteptat urcarea lui Braithwaite pentru a închide tabela.

Curiozități statistice ale meciului Cornellà - FC Barcelona 0-2

  • Barcelona a beneficiat de 12 penalty-uri în actualul sezon și a ratat 5 dintre ele. După Messi, Griezmann și Braithwaite, a venit rândul lui Pjanic și Dembele să rateze de la punctul cu var. Dacă punem la socoteală și ratarea lui Frankie de Jong din seria loviturilor de departajare din semifinala Supercupei Spaniei, Barcelona are mai mult de jumătate de echipă care a ratat în acest sezon de la punctul cu var.
Cornellà - FC Barcelona 0-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Cornellà - FC Barcelona

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Cornellà - FC Barcelona 0-2

Cornellà
Șuturi Cornellà
  • Total: 12
  • Pe poartă: 4
27-73
Posesie (%)
  • Cornellà
  • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
  • Total: 23
  • Pe poartă: 9
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
23
Șuturi pe poartă
4
9
Șuturi pe lângă poartă
6
6
Șuturi blocate
2
8
Faulturi comise
20
17
Cornere
7
13
Ofsaiduri
1
3
Cartonașe galbene
4
2
Parade portar
7
4
Total pase
308
832
Pase completate
158
678
Acuratețe pase
51%
81%