Ligue 1
Le Havre
Le Havre
02
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Kylian Mbappe 23
Vitinha 89

Le Havre 0-2 PSG. Arnau Tenas, erou neașteptat după eliminarea lui Donnarumma

Arnau Tenas a debutat după eliminarea lui Donnarumma și a închis poarta lui Paris Saint-Germain la Le Havre.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 decembrie 2023
Kylian Mbappe, providențial pentru PSG în victoria de la Le Havre, 2-0
Kylian Mbappe, providențial pentru PSG în victoria de la Le Havre, 2-0
 • Un golazo al lui Kylian Mbappé, o partidă de senzație a debutantului Arnau Tenas și un alt gol de colecție al lui Vitinha în final i-au oferit lui PSG importantă la La Havre, obținută cu multă suferință după ce portarul titular Gigio Donnarumma și-a lăsat echipa în inferioritate numerică încă din minutul 10.
 • PSG a avut un prim sfert de oră dificil pe Stade Océane: Fabian Ruiz s-a accidentat și a trebuit să părăsească terenul încă din minutul 8, gazdele au avut o ocazie uriașă la un șut salvat de pe linia porții de Carlos Soler, apoi a venit eliminarea lui Donnarumma pentru o intrare dură asupra lui Casimir, după ce parizienii repuseseră prost mingea de la propria poartă.
 • Eliminarea lui Donnarumma a provocat debutul la PSG al portarului de 22 de ani Arnau Tenas, transferat gratis de la FC Barcelona în vara acestui an.
 • Ca de fiecare dată în acest sezon, antidotul lui PSG pentru momentele grele a fost Kylian Mbappé, care a marcat cu o execuție spectaculoasă în minutul 23 după ce avusese deja o bună situație cu câteva minute mai devreme, apoi starul naționalei Franței a avut și un gol anulat până la pauză.
 • Șansa egalării pentru La Havre înainte de încheierea reprizei a avut-o în minutul 42 Casimir, care a rămas singur cu Tenas grație unui excelent control al balonului, dar șutul său cu stângul s-a dus peste poartă.
 • Echilibrat în prima parte, meciul s-a schimbat total după pauză, cu o echipă dezlănțuită a lui Le Havre pornită în căutarea egalării cu un fantastic Yassine Kechta la mijlocul terenului. 72% a fost posesia gazdelor în actul secund concretizată prin 14 șuturi la poartă, însă PSG a avut un erou neașteptat în Arnau Tenas, care a avut patru intervenții cruciale și deschide astfel o dezbatere privind titularizarea în poarta campioanei Franței după desele erori ale colegului său italian.
 • Scăpată ca prin minune de egalare grație intervențiilor lui Tenas, PSG a închis jocul printr-o reușită a lui Vitinha cu un șut deviat din afara careului în minutul 89 și pune astfel o distanță de 4 puncte în fruntea clasamentului Ligue 1 față de Nice, care a pierdut în această etapă la Nantes.
Le Havre - Paris Saint-Germain 0-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Le Havre - Paris Saint-Germain: Arnau Tenas, debut stagional la Paris Saint-Germain

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Le Havre - Paris Saint-Germain 0-2

Le Havre
Șuturi Le Havre
 • Total: 22
 • Pe poartă: 7
61-39
Posesie (%)
 • Le Havre
 • Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Șuturi Paris Saint-Germain
 • Total: 9
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
22
9
Șuturi pe poartă
7
5
Șuturi pe lângă poartă
8
3
Șuturi blocate
7
1
Faulturi comise
11
9
Cornere
9
2
Cartonașe galbene
2
1
Parade portar
3
7
Total pase
624
415
Pase completate
566
339
Acuratețe pase
91%
82%