Premier League
Liverpool
Liverpool
30
Brentford
Brentford
Fabinho 44
Alex Oxlade-Chamberlain 69
Takumi Minamino 77

Liverpool – Brentford 3-0. Echipa lui Klopp urcă pe locul 2 în Premier League

Cronica meciului Liverpool - Brentford, scor 3-0, primul joc de Premier League fără Salah, Mane și Fabinho, plecați la Cupa Africii

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
16 ianuarie 2022
Liverpool - Brentford 3-0, 16 ianuarie 2022
Liverpool - Brentford 3-0, 16 ianuarie 2022

Fără marjă de eroare în campionat după trei meciuri din care obținuse doar două puncte, Liverpool a scos-o la capăt cu Brentford chiar dacă s-au făcut simțite absențele lui Salah, Mane și Keita, plecați la Cupa Africii. Echipa lui Klopp a avut dificultăți să desfacă prin jocul pozițional apărarea aglomerată a lui Brentford însă a fost periculoasă la fazele fixe, iar după ce Van Dijk a avut un șut din 6 metri respins de pe linia porții a obținut deschiderea scorului în minutul 44 prin Fabinho după al șaselea corner, intrând la cabine într-un meritat avataj după o repriză în care a avut o posesie de aproape 75%.

Planul lui Brentford a fost să se apere cu întreaga echipă în preajma propriului careu și să își încerce norocul pe contraatac, însă Ivan Toney și Bryan Mbeumo, letali în alte meciuri, au fost de aceastp dată lipsiți de inspirație în avaposturi. Francezul a avut o mare ocazie de egalare în minutul 59 când nu a prins poarta dintr-o poziție bună în mijlocul careului, iar acela a fost și ultimul moment în care oaspeții ar fi putut obține ceva din deplasarea pe Anfield. O bară a lui Diogo Jota a prefațat golul de 2-0 marcat de Ox-Chamberlain dintr-o excelentă centrare a lui Robertson, Minamino a capitalizat o mare eroare a defensivei lui Brentford la inițierea unei faze de atac după un aut de poartă, iar în final puștiul de 17 ani Kaide Gordon își putea marca cu un gol debutul în Premier League dar a tras în portar din poziție de unu contra unu.

Liverpool – Brentford s-a terminat 3-0, rezultat cu care formația lui Klopp profită de înfrângerea lui Chelsea și urcă pe locul doi al clasamentului, însă este la 11 puncte de liderul City față de care are un meci mai puțin disputat.

55 de goluri în 21 de etape pentru Liverpool. Curiozități statistice ale meciului Liverpool - Brentford 3-0

 • Grație victoriei cu 3-0 în fața lui Brentford, Liverpool a depășit-o pe Manchester City în ceea ce privește golurile marcate în actualul sezon de Premier League, 55-54. Cele 55 goluri marcate de Liverpool reprezintă un nou record în istoria clubului după 21 de etape de campionat.
Liverpool - Brentford 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Liverpool - Brentford: Primul meci de Premier League pentru Liverpool fără jucătorii plecați la Cupa Africii

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Liverpool - Brentford 3-0

Liverpool
Șuturi Liverpool
 • Total: 27
 • Pe poartă: 13
68-32
Posesie (%)
 • Liverpool
 • Brentford
Brentford
Șuturi Brentford
 • Total: 6
 • Pe poartă: 1
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
27
6
Șuturi pe poartă
13
1
Șuturi pe lângă poartă
8
3
Șuturi blocate
6
2
Faulturi comise
6
6
Cornere
9
0
Ofsaiduri
2
7
Cartonașe galbene
0
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
10
Total pase
712
340
Pase completate
589
213
Acuratețe pase
83
63

Meciuri precedente între Liverpool și Brentford

2021-2022

 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 25 sep. 2021
  Brentford
  Brentford
  3-3
  Liverpool
  Liverpool