Premier League
Manchester United
Manchester United
03
Manchester City
Manchester City
Erling Håland 26 (pen)
Erling Håland 49
Phil Foden 80

Manchester United 0-3 Manchester City. Dublă și assist pentru Haaland într-un alt derby dezechilibrat

David Petre, 29 octombrie 2023

Manchester United venea după trei victorii consecutive în toate competițiile iar Manchester City după două înfrângeri în deplasare în Premier League, însă “momentul adevărului” a evidențiat diferența uriașă de exprimare între cele două rivale locale, materializată printr-o victorie cu 3-0 a echipei lui Pep Guardiola cu două goluri și un assist pentru Erling Haaland, care putea fi și mai mare dacă nu ar fi fost o serie de intervenții importante ale portarului André Onana.

Goalkeeperul camerunez a scos o minge trimisă cu capul de Phil Foden și apoi a împiedicat în mod miraculos în aceeași fază reluarea lui Haaland din doi metri, dar nu a reușit să repete apărarea unui penalty ca în meciul de la mijlocul săptămânii cu FC Copenhaga, fiind învins de la punctul cu var de Haaland după un fault comis de Hojlund asupra lui Rodri. A fost unicul gol al unei prime reprize pe care oaspeții au dominat-o autoritar și în care gazdele nu s-au remarcat din punct de vedere ofensiv decât prin trei contraatacuri, unul din ele încheiat totuși cu o bună ocazie a lui Scott McTominay care a șutat pe centrul porții la startul prelungirilor dar i-a prilejuit lui Ederson o paradă spectaculoasă.

Repriza s-a încheiat cu o nouă intervenție a lui Onana în fața lui Haaland, însă următorul duel al celor doi avea să dea câștig de cauză atacantului norvegian, care a dublat avantajul lui ManCity în minutul 49 cu o puternică lovitură de cap.

Onana i-a blocat lui Haaland hattrickul într-o situație unu contra unu, dar City a mai marcat o dată în minutul 80 când norvegianul l-a servit ideal în fața porții pe Phil Foden și diferența a ajuns astfel la trei goluri, la fel cum se întâmplase și în duelul din urmă cu un an, câștigat de echipa lui Pep Guardiola cu 6-3.

În mod paradoxal pentru modul în care a decurs sezonul gazdelor, Manchester United ar fi avut șansa să se apropie la doar trei puncte de rivala locală în cazul unei victorii, însă revenirea la realitate este dură pentru Erik ten Hag, a cărui decizie de a-l înlocui pe Rasmus Hojlund în minutul 73 a fost primită cu ostilitate de publicul de pe Old Trafford. United are șansa ca celelalte rezultate are rundei să îi fi fost favorabile pentru a nu coborî în clasamentul Premier League mai jos de locul 8, însă se află la 11 puncte distanță de liderul Tottenham, în timp ce City pierde la golaveraj locul 2 în favoarea lui Arsenal înaintea unei luni noiembrie dificile în care are de jucat în campionat cu Chelsea și Liverpool.

Manchester United - Manchester City 0-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Manchester United - Manchester City: Unsprezece de start inedit pentru Manchester United în meciul cu numărul 14 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Manchester United - Manchester City 0-3

Manchester United
Șuturi Manchester United
  • Total: 7
  • Pe poartă: 3
40-60
Posesie (%)
  • Manchester United
  • Manchester City
Manchester City
Șuturi Manchester City
  • Total: 21
  • Pe poartă: 10
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
7
21
Șuturi pe poartă
3
10
Șuturi pe lângă poartă
3
6
Șuturi blocate
1
5
Faulturi comise
9
5
Cornere
7
12
Cartonașe galbene
4
1
Parade portar
7
3
Total pase
391
605
Pase completate
316
542
Acuratețe pase
81%
90%