Messi nu va juca in amicalul Scotia – Argentina

Leo Messi nu a primit acordul clubului FC Barcelona pentru a juca in meciul de debut al lui Maradona ca selectioner al Argentinei.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
14 noiembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Dupa ce declarase la finalul partidei cu Benidorm din Cupa Regelui ca ar dori sa evolueze in amicalul Scotia – Argentina de saptamana viitoare care va marca debutul lui Maradona pe banca tehnica a nationalei Albiceleste, Leo Messi a fost pus la respect de antrenorul Josep Guardiola.

„Nu e bine ca a spus asta, ar fi trebuit sa vorbeasca intai cu mine”, a replicat Pep la conferinta de presa ce a urmat jocului din cupa.

Conform cotidianului Marca, cei doi au avut o discutie inaintea antrenamentului de joi dimineata pentru a clarifica situatia. Guardiola i-a explicat elevului sau ca nici nu se pune problema participarii sale la meciul de la Glasgow din 19 noiembrie, cu atat mai mult cu cat federatia din Argentina nici macar nu a trimis o cerere oficiala catalanilor prin care sa solicite prezenta jucatorului.

Aceasta situatie este urmarea intelegerii pe care FC Barcelona o are cu forul national din Argentina conform careia Messi nu este obligat sa participe la meciurile amicale ale echipei sale nationale, ci necesita acordul clubului.


2 comentarii

kimi
14 noiembrie 2008
Daca Messi vrea sa joace in amicale nu ar trebui impiedicat sa o faca. Pentru orice jucator trebuie sa fie o mandrie sa joace la echipa nationala.
Shininq
15 noiembrie 2008
Este o intelegere intre club si federatie si Messi stie de acest lucru. Din cate stiu eu aceasta intelegere s-a facut cand Messi a fost lasat sa joace la Olimpiada. Nu mi se pare o problema, mai ales ca acest lucru era stiut de toata lumea de ceva vreme.