Serie A
AC Milan
AC Milan
22
Bologna
Bologna
Ruben Loftus-Cheek 45
Ruben Loftus-Cheek 83
Joshua Zirkzee 29
Riccardo Orsolini 90+2 (pen)

AC Milan 2-2 Bologna. Puncte pierdute de Milan după două penalty-uri ratate

Giroud și Theo Hernandez au ratat câte un penalty în meicul AC Milan - Bologna, iar Orsolini a marcat tot din penalty în prelungiri pentru 2-2.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
28 ianuarie 2024
Bologna s-a întors cu un punct de pe San Siro după 2-2 cu AC Milan
Bologna s-a întors cu un punct de pe San Siro după 2-2 cu AC Milan
 • AC Milan a ratat două penalty-uri și în cele din urmă acest lucru avea să o coste două puncte în meciul cu Bologna, după ce Riccardo Orsolini a marcat, tot dintr-o lovitură de la unsprezece metri în prelungiri, golul care a stabilit la 2-2 rezultatul final.
 • Meciul de pe San Siro a fost întrerupt în minutul 16 pentru o manifestație anti-rasism, după ce portarul Mike Maignan fusese supus unor abuzuri de acest fel în meciul din etapa anterioară. Publicul de pe arena milaneză a folosit lanternele telefoanelor în spirit de solidaritate, iar pe tabela de marcaj a fost afișat un citat din Martin Luther King.
 • Bologna, care în urmă cu câteva etape se afla pe locul 4 în clasamentul Serie A, a deschis scorul în minutul 29 prin Joshua Zirkzee, care a reușit să finalizeze cu un șut din unghi o fază confuză în care oaspeții au avut mai multe posibilități de a relua decisiv spre poartă, pe fondul deficiențelor din apărarea lui Milan.
 • Formația gazdă a beneficiat de pe un penalty în minutul 42, îndelung contestat de antrenorul Thiago Motta care a fost eliminat în urma protestelor vehemente, însă execuția lui Giroud de la punctul cu var a fost slabă și i-a permis portarului polonez Lukasz Skorupski să rețină balonul. La cabine s-a intrat totuși la egalitate, după ce Loftus-Cheek a reușit golul egalizator printr-o deviere eficientă la o centrare a lui Calabri din partea dreaptă.
 • Tijjani Reijnders a lovit bara cu un șut din afara careului în startul reprizei secunde iar Theo Hernandez a executat tot în bară în minutul 74 al doilea penalty de care a beneficiat Milanul în acest meci, însă în cele din urmă golul a venit din partea lui Loftus-Cheek, care a punctat cu o puternică lovitură de cap pentru prima sa dublă în Serie A.
 • Intrat pe teren în minutul 87 pentru debutul său în prima divizie italiană, tânărul Filippo Terracciano a comis în prelungiri un penalty pe care l-a Riccardo Orsolini l-a transformat și a stabilit astfel la 2-2 rezultatul final al meciului. Pentru AC Milan sunt primele puncte pierdute în campionat pe teren propriu de la un 0-1 cu Udinese la începutul lunii noiembrie.
AC Milan - Bologna 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - Bologna: Lorenzo De Silvestri, primele minute pentru Bologna după 22 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - Bologna 2-2

AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 14
 • Pe poartă: 4
50-50
Posesie (%)
 • AC Milan
 • Bologna
Bologna
Șuturi Bologna
 • Total: 15
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
15
Șuturi pe poartă
4
4
Șuturi pe lângă poartă
10
4
Faulturi comise
16
12
Cornere
4
1
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
5
3
Parade portar
2
2
Total pase
449
465
Pase completate
403
396
Acuratețe pase
90%
85%