Champions League
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
30
AC Milan
AC Milan
Kylian Mbappe 32
Randal Kolo Muani 53
Kang-in Lee 89

PSG 3-0 AC Milan. Parisul revine la șefia “Grupei morții” după o victorie convingătoare

David Petre, 26 octombrie 2023

La finalul “Grupei morții” s-ar putea ca elementul decisiv să fie modul în care echipele și-au câștigat punctele pe teren propriu, iar PSG stă cel mai bine la acest capitol și a urcat pe primul loc după ce a trecut la scor de neprezentare de AC Milan, care a avut pe Parc des Princes momente de fotbal bun și ocazii importante, dar nu a reușit să marcheze nici în al treilea meci primul său gol din actuala ediție de Champions League.

Venită la Paris cu numeroase absențe, Milan a făcut o primă jumătate de oră bună, în care a alegat mult în spatele mingii și și-a încurcat astfel adversara, care se simte bine pe spații largi dar încă are probleme să desfacă echipele bine organizate după ce s-a despărțit de Messi și Neymar, jucătorii dezechilibranți din ultimele sezoane. PSG are în componență jucători interesanți, prin care tânărul de 17 ani Zaïre-Emery care avea să fie desemnat omul meciului, însă va fi curios în ce măsură această echipă va mai putea ține piept marilor forțe din Europa în cazul probabil al despărțitii de Kylian Mbappe, singurul om din lot capabil deocamdată să reușească ceva pe cont propriu și cel care a marcat o treime din golurile echipei în startul sezonului.

Contra lui AC Milan, tot Mbappe a fost cel care a făcut diferența, după o bicicletă în fața lui Fikayo Tomori și un șut la prima bară care l-a prins pe contre-pied pe Mike Maignan. A fost golul care a schimbat fața meciului, fiindcă Milan a trebuit să renunțe la planul defensiv și odată cu trecerea timpului s-a diluat, în timp ce gazdele au găsit spațiile largi pe care știu atât de bine să le exploateze.

Mare bucurie atât în tribune cât și pe teren a generat golul lui Ousmane Dembele din minutul 47, primul pentru PSG în al unsprezecelea său meci pentru gruparea din capitala Franței, însă atacantul transferat de la Barcelona a rămas doar cu îmbrățisările pline de căldură ale coechipierilor fiindă reușita a fost anulată după consultarea arbitrajului video pentru un fault al lui Ugarte la centrul terenului.

În economia partidei nu a contat, fiindcă PSG a făcut imediat 2-0 prin Kolo Muani, Kang-in Lee a dus scorul la 3-0 la intrarea în minutul 90, iar Milan a rămas doar cu două contraatacuri promițătoare dar irosite cu nonșalanță, unul dintre ele chiar în situație de patru contra doi. Au fost ilustrative pentru forma de moment a semifinalistei din ultima ediție a Champions League, care în actuala fază a grupelor nu a reușit niciun gol în trei meciuri jucate, dar păstrează încă șanse bune de a merge mai departe în condițiile în care doar două puncte o separă de locul doi. Are însă nevoie ca de aer de un rezultat pozitiv la rejucarea de peste două săptămâni cu PSG, echipă care după această victorie a revenit pe primul loc și rămâne principala candidată la câștigarea grupei.

Paris Saint-Germain - AC Milan 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Paris Saint-Germain - AC Milan: Tommaso Pobega, primele minute pentru AC Milan după 21 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Paris Saint-Germain - AC Milan 3-0

Paris Saint-Germain
Șuturi Paris Saint-Germain
  • Total: 13
  • Pe poartă: 7
62-38
Posesie (%)
  • Paris Saint-Germain
  • AC Milan
AC Milan
Șuturi AC Milan
  • Total: 11
  • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
11
Șuturi pe poartă
7
4
Șuturi pe lângă poartă
4
6
Șuturi blocate
2
1
Faulturi comise
17
11
Cornere
7
7
Ofsaiduri
3
0
Cartonașe galbene
2
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
4
Total pase
521
320
Pase completate
455
258
Acuratețe pase
87
81