La Liga
Real Madrid
Real Madrid
41
Mallorca
Mallorca
Federico Valverde 45+3
Vinícius Júnior 72
Rodrygo 89
Antonio Rüdiger 90+3
Vedat Muriqi 35

Real Madrid 4-1 Mallorca. Întoarcere de rezultat pentru a șaptea victorie consecutivă a Madridului

Real Madrid a învins Mallorca cu scorul 4-1 într-un meci în care formația din Baleare a deschis scorul.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
12 septembrie 2022
Rudiger, printre marcatorii meciului Real Madrid - Mallorca 4-1
Rudiger, printre marcatorii meciului Real Madrid - Mallorca 4-1

Chiar dacă scorul final ar putea induce contrariul, meciul lui Real Madrid cu Mallorca nu a fost deloc ușor. Fără accidentatul Benzema și cu mai multe rotații între două meciuri de Champions League atacul echipei blanco nu a fost la înălțime, într-o partidă în care, pentru liniștea suporterilor, ar fi fost bine să fie. Hazard nu a putut lega două meciuri bune după ce dăduse un semnal promițător la Glasgow, iar misiunea Madridului s-ar fi putut complica dacă ar fi intrat la pauză în dezavantaj. Valverde a eliminat însă acest scenariu cu un gol de generic în prelungirile primei reprize, iar echipa lui Ancelotti a întors ulterior meciul și și-a recâștigat poziția de lider în La Liga.

Mallorca a avut o mare ocazie încă din primul minut când Muriqi a trecut ușor de Rudiger și a rămas singur cu Courtois, însă a tras pe centrul porții și i-a permis portarului belgian să își mai treacă în cont o intervenție decisivă. Toni Kroos a fost cel mai incisiv om al gazdelor în prima parte a jocului chiar dacă a jucat pe postul de închizător, iar singura ocazie notabilă a Madridului i-a aparținut, dintr-o lovitură liberă din care a șutat totuși în blocaj. Au fost însă multe probleme la construcție în fața zidului format de formația din Baleare care s-a apărat într-un sistem 5-4-1, iar pe contraatac Mallorca a reușit până la urmă să deschidă scorul prin Muriqi, mai rapid decât Mendy în a ajunge la o centrare înaltă a lui Kang-in Lee.

Meciul putea deveni cu adevărat complicat pentru Real Madrid dacă ar fi fost 0-1 la pauză, însă Valverde a rezolvat această problemă într-o manieră care probabil i-a ridicat în picioare chiar și pe fanii aflați în fața televizoarelor: a preluat o minge în propria jumătate, a înșirat într-o cursă irezistibilă doi adversari, iar din afara careului advers a expediat o torpilă direct în vinclul porții lui Rajkovic. Era la treilea minut al prelungirilor primei reprize.

Întoarcerea de rezultat nu l-a mai prins pe teren pe Hazard, a cărui obișnuință de a coborî în sprijinul liniei de mijloc ajutase prea puțin atacul unde ar fi trebuit să fie soluții. Nici nu a părut să fie nevoie de el la faza golului de 2-1, fiindcă Madridului i-au fost suficienți doi oameni pentru a desface apărarea Mallorcăi: Rodrygo a fost inițiatorul fazei decisive în axul central, iar Vinicius a știut să se elibereze de adversarul direct și să își creeze spațiu pentru a aduce liniștea în tribune.

În final campioana en-titre a mai lovit de două ori. Rodrygo a marcat el însuși după o excelentă acțiune personală, iar în prelungiri Rudiger și-a trecut în cont primul său gol pentru Real Madrid după o fază fixă la care a apărut fără marcaj la bara a doua.

4-1 la final, iar echipa lui Ancelotti își continuă defilarea înainte unei săptămâni dificile în care are de jucat cu RB Salzburg în Champions League și apoi cu Atletico Madrid în campionat.

Real Madrid - Mallorca 4-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Real Madrid - Mallorca: Matija Nastasić, debut stagional la Mallorca

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Real Madrid - Mallorca 4-1

Real Madrid
Șuturi Real Madrid
 • Total: 22
 • Pe poartă: 7
68-32
Posesie (%)
 • Real Madrid
 • Mallorca
Mallorca
Șuturi Mallorca
 • Total: 5
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
22
5
Șuturi pe poartă
7
2
Șuturi pe lângă poartă
8
2
Șuturi blocate
7
1
Faulturi comise
7
15
Cornere
4
3
Ofsaiduri
0
1
Cartonașe galbene
3
5
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
3
Total pase
649
294
Pase completate
596
241
Acuratețe pase
92
82

Meciuri precedente între Real Madrid și Mallorca

2021-2022

 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 22 sep. 2021
  Real Madrid
  Real Madrid
  6-1
  Mallorca
  Mallorca
 • La LigaLa Liga
  Luni, 14 mar. 2022
  Mallorca
  Mallorca
  0-3
  Real Madrid
  Real Madrid

2019-2020

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 19 oct. 2019
  Mallorca
  Mallorca
  1-0
  Real Madrid
  Real Madrid
 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 24 iun. 2020
  Real Madrid
  Real Madrid
  2-0
  Mallorca
  Mallorca