La Liga
Real Madrid
Real Madrid
40
Osasuna
Osasuna
Jude Bellingham 9
Jude Bellingham 54
Vinícius Júnior 65
Joselu 70

Real Madrid 4-0 Osasuna. 10/10 pentru Bellingham

David Petre, 7 octombrie 2023

Când Real Madrid a plătit 100 de milioane în această vară Borussiei Dortmund pentru Jude Bellingham, era așteptat un pas înainte pe drumul reconstrucției Los Blancos după era Cristiano Ronaldo, dar nicidecum un impact imediat de o asemenea magnitudine. În cele doar două luni de competiție tânărul fotbalist englez și-a câștigat dreptul de a fi comparat cu Zinedine Zidane, cu Alfredo di Stefano și cu Cristiano însuși, însă frenezia sosirii sale la Madrid depășește orice imaginație, cu cunoscutul “Hey, Jude” devenit deja o formulă uzuală de salut și copii văzuți pe terenurile de fotbal sărbătorind golurile în același mod ca noul lor idol, cu picioarele și brațele depărtate, în forma crucii sfântului Andrei.

A doua dublă a lui Bellingham în La Liga a înfrânt definitiv reziliența Osasunei și a conturat o victorie clară, cu aer festiv, într-un meci în care Real Madrid nu părea să se simtă confortabil. Prin această victorie la scor Madridul își asigură prima poziție în clasamentul din Spania înaintea celei de-a doua ferestre FIFA a sezonului, iar grație acestor două goluri Bellingham ajunge la 10 în primele sale 10 meciuri pentru Los Blancos, tot atâtea câte avusese și Cristiano Ronaldo la venirea pe Bernabeu, însă în acest interval are și trei assisturi, avantaj față de lusitan care reușise o singură pasă decisivă.

Protagonismul englezului este esențial în acest start de sezon pentru că Real Madrid nu a făcut întotdeauna meciuri bune. Nici cel cu Osasuna nu a fost lipsit de dificultăți, chiar dacă scorul final 4-0, care putea fi și mai mare dacă Joselu ar fi convertit un penalty, sugerează altfel. Madridul a avut șansa unui gol rapid, marcat de Bellingham în minutul 9 după o fază construită de Modric și Carvajal, după care pe întreaga durată a primei reprize nu a mai reușit mare lucru, ca și cum majoritatea jucătorilor săi erau deja cu gândul la deplasările pe care le vor face cu echipele naționale.

De cealaltă parte, Osasuna pare încă apăsată de ratarea calificării în grupele Conference League și nu a știut să profite de momentele de apatie ale adversarului. A găsit spații bune la mijlocul terenului dar a ales mai mereu soluții greșite, fie la poziționare, fie la execuție. A avut totuși o bună ocazie în finalul de repriză când Budimir a fost găsit liber în zona punctului de la unsprezece metri, însă șutul său din prima nu a prins cadrul porții și astfel golul lui Bellingham a rămas singurul șut pe poartă al întregii primei reprize.

Jocul a explodat însă odată cu faza golului 2, tot în minutul 9 al reprizei și tot cu Bellingham în rol principal, de această dată după un un-doi completat de Fede Valverde cu un assist de o finețe desăvârșită. Dacă la 1-0 Osasuna dăduse semne de viață, golui doi i-a curmat orice speranță. Madridul a găsit spațiile pe care le dorea și meciul s-a transformat într-o fiesta, cu gol și pasă de gol pentru Vinicius într-un interval scurt care au dus scorul la 4-0 încă din minutul 70. A fost momentul în care Ancelotti l-a scos pe Bellingham, iar meciul s-a dus liniștit spre final cu un singur alt moment notabil, un penalty ratat de Joselu cu un șut pe centrul porții, respins de Sergio Herrera.

A fost singurul meci al lui Real Madrid pe Santiago Bernabeu în luna octombrie. Pentru Los Blancos urmează trei jocuri în deplasare după pauza FIFA cu Sevilla, Braga și FC Barcelona, însă publicul local va avea privilegiul să se bucure pe îndelete de Jude Bellingham începând cu startul lunii noiembrie când cinci din următoarele șase partide ale Realului vor fi organizate pe propria arenă.

Real Madrid - Osasuna 4-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Real Madrid - Osasuna: Ferland Mendy, Luka Modrić, noutățile la Real Madrid față de meciul anterior cu Girona

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Real Madrid - Osasuna 4-0

Real Madrid
Șuturi Real Madrid
 • Total: 19
 • Pe poartă: 9
67-33
Posesie (%)
 • Real Madrid
 • Osasuna
Osasuna
Șuturi Osasuna
 • Total: 7
 • Pe poartă: 1
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
19
7
Șuturi pe poartă
9
1
Șuturi pe lângă poartă
7
3
Șuturi blocate
3
3
Faulturi comise
9
6
Cornere
5
4
Ofsaiduri
2
1
Cartonașe galbene
2
2
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
5
Total pase
707
335
Pase completate
648
273
Acuratețe pase
92
81

Meciuri precedente între Real Madrid și Osasuna

2022-2023

 • La LigaLa Liga
  Duminică, 2 oct. 2022
  Real Madrid
  Real Madrid
  1-1
  Osasuna
  Osasuna
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 18 feb. 2023
  Osasuna
  Osasuna
  0-2
  Real Madrid
  Real Madrid
 • Copa del ReyCopa del Rey
  Sâmbătă, 6 mai. 2023
  Real Madrid
  Real Madrid
  2-1
  Osasuna
  Osasuna

2021-2022

 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 27 oct. 2021
  Real Madrid
  Real Madrid
  0-0
  Osasuna
  Osasuna
 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 20 apr. 2022
  Osasuna
  Osasuna
  1-3
  Real Madrid
  Real Madrid

2020-2021

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 9 ian. 2021
  Osasuna
  Osasuna
  0-0
  Real Madrid
  Real Madrid
 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 1 mai. 2021
  Real Madrid
  Real Madrid
  2-0
  Osasuna
  Osasuna

2019-2020

 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 25 sep. 2019
  Real Madrid
  Real Madrid
  2-0
  Osasuna
  Osasuna
 • La LigaLa Liga
  Duminică, 9 feb. 2020
  Osasuna
  Osasuna
  1-4
  Real Madrid
  Real Madrid