Oficial: Juan Manuel Lillo, secundul lui Pep Guardiola la Manchester City

Principalele știri ale zilei

TAS va decide în iulie participarea lui Manchester City în Champions League

Manchester City va afla în luna iulie verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în urma recursului făcut la decizia UEFA de a interzice pentru doi ani participarea acestei echipe în cupele europe ca urmare a încălcării fair play-ului financiar.

În cazul în care decizia forului continental rămâne în picioare, City va înregistra o scădere a încasărilor de cel puțin 200 de milioane de euro, fapt ce îi va afecta dramatic activitatea pe piața transferurilor. Jucători precum Kun Aguero sau Leroy Sane intră în ultimul an de contract, iar starul Kevin de Bruyne a lăsat să se înțeleagă că ar putea să plece în cazul în care The Citizens nu vor avea dreptul de participare în Champions League.

De decizia TAS depinde și lupta pentru locurile de Liga Campionilor. Suspendarea lui City înseamnă că locul 5 în clasamentul Premier League va merge în prestigioasa competiție continentală, poziție ocupată momentan de Manchester United, care se află la 3 puncte în spatele ocupantei locului 4, Chelsea. Wolverhampton și Sheffield United sunt la 2 puncte în urma Diavolilor, însă Tottenham și Arsenal rămân cu șanse în acestă luptă dacă City va lăsa liber unul din locurile de Champions League.


Fără prelungiri în semifinalele și finala Cupei Italiei

Fotbalul italian revine în acest weekend cu meciurile retur din Coppa Italia, Juventus - AC Milan vineri (1-1 în tur) și Napoli - Inter sâmbătă (1-0), iar oficialii federației au decis ca aceste dueluri să fie decise direct la loviturile de departajare în cazul în care câștigătoarea nu poate fi determinată la finalul celor 90 de minute. Același scenariu va fi păstrat și în finala cupei, programată miercuri 17 iunie pe Stadio Olimpico din Roma, pentru a evita expunerea jucătorilor la un timp suplimentar de joc de o jumătate de oră înaintea reluării campionatului.


Oficial: Juan Manuel Lillo, secundul lui Pep Guardiola la Manchester City

Clubul Manchester City a oficializat numirea lui Juan Manuel Lillo în postul de antrenor secund. Tehnicianul în vârstă de 54 de ani, bun prieten cu Pep Guardiola, a ajuns în această săptămână la Manchester și a făcut deja cunoștință cu jucătorii. Lillo sosește în Premier League de la Qingdao Huanghai, cu care a câștigat recent divizia secundă chineză și pe care a promovat-o astfel în Super League, iar în cartea sa de vizită mai apar cluburi din Spania și America Latină precum Salamanca, Oviedo, Tenerife, Zaragoza, Real Sociedad, Millionarios sau Atletico Nacional, dar și gruparea niponă Vissel Kobe.

După despărțirea de Mikel Arteta care a preluat banca tehnică a lui Arsenal în decembrie 2019, Pep Guardiola a încercat să îl coopteze în staff-ul său pe fostul căpitan al lui Manchester City Vincent Kompany, însă belgianul a preferat să își continue cariera de jucător, fiind legitimat acum la Anderlecht.


Articol recomandat
Pep Guardiola, la prezentarea ca jucător al echipei mexicane Dorados (ianuarie 2006)
Cum au marcat şase luni în campionatul mexican cariera de antrenor a lui Pep Guardiola
Pep Guardiola şi-a încheiat în 2006 cariera de jucător la mica echipă mexicană Dorados, unde a mers pentru a fi aproape de mentorul său, Juan Manuel Lillo