Unai Emery, noul antrenor al echipei Villarreal

Principalele știri ale zilei

Mircea Lucescu, antrenor la Dynamo Kiev pentru următorii doi ani

Fost antrenor la Șahtior Donețk, Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani cu marea rivală Dynamo Kiev. Tehnicianul român în vârstă de 74 de ani îi ia locul pe banca tehnică lui Oleksiy Mykhailychenko, care a câștigat în ultimul sezon Cupa Ucrainei dar a terminat campionatul pe locul 2, la 23 de puncte în spatele lui Șahtior, fiind pentru al patrulea an la rând în care echipa din capitală ratează câștigarea titlului.

Venirea lui Lucescu nu a fost pe placul ultrașilor lui Dynamo, care nu s-au sfiit să își exprime pe rețelele de socializare indignarea în legătură cu numirea unui antrenor despre care spun că i-a jignit profund în trecut. În replică, președintele Igor Surkis și-a exprimat speranța că "prin această numire Dynamo Kiev va reveni la tradiția de câștigătoare a campionatului, iar fanii îl vor evalua pe Mircea Lucescu după rezultatele obținute".

În cei 12 ani petrecuți la Donețk (2004-2016), Mircea Lucescu a câștigat 22 de trofee cu Șahtior, inclusiv Europa League în 2009 după o finală cu Werder Bremen.


Unai Emery, noul antrenor al echipei Villarreal

Unai Emery va fi antrenorul echipei Villarreal în următoarele trei sezoane. Spaniolul în vârstă de 48 de ani, fost manager al echipelor Arsenal și Paris Saint-Germain, îi va succeda pe banca tehnică lui Javi Calleja, care s-a despărțit de Submarinul Galben la capătul sezonului în care a adus echipa pe locul 5 în La Liga. 

Unai Emery le-a mai antrenat în Spania pe Valencia și Sevilla, cu aceasta din urmă câștigând trofeul Europa League de trei ori la rând între 2014 și 2016.


AS: Kubo și Reinier nu vor fi păstrați în lotul lui Real Madrid pentru sezonul 2020-2021

Cotidianul spaniol As scrie că tinerii jucători Takefusa Kubo (19 ani) și Reinier (18 ani) nu vor fi păstrați în lotul lui Real Madrid pentru sezonul 2020-2021, deoarece cele trei locuri de extracomunitar vor fi ocupate de Militao, Rodrygo și Vinicius. Sursa citată avansează și variante de împrumut pentru următoarea stagiune: De japonezul Kubo ar fi interesate Real Sociedad și Betis, în timp ce Reinier ar putea ajunge la Valladolid, Borussia Dortmund sau Bayer Leverkusen.