Moțiune de cenzură împotriva actualei conduceri a clubului FC Barcelona

Principalele știri ale zilei

Moțiune de cenzură împotriva actualei conduceri a clubului FC Barcelona

După cum anunțase încă de ieri, fostul candidat la președinția clubului FC Barcelona în 2015 Jordi Farré a depus în această dimineață documentele necesare pentru inițierea procedurilor de vot al unei moțiuni de cenzură împotriva actualei conduceri. "Bartomeu și board-ul director nu mai pot rămâne un minut în fruntea acestui club. Este timpul faptelor, nu al vorbelor", a scris el pe twitter după depunerea actelor.

Pentru moment, precandidații cu cele mai mari șanse la câștigarea următoarelor alegeri, Joan Laporta, Víctor Font, Agustí Benedito și Emili Rousaud nu au reacționat în mod oficial, însă primii trei publicaseră încă de ieri pe rețelele de socializare mesaje în sprijinul idee unei moțiuni de cenzură imediate, ca urmare a cererii lui Lionel Messi de a fi lăsat să plece gratis în această vară.

Conform statutului clubului, într-un interval de 14 zile din momentul inițierii unei moțiuni este necesar ca 15% dintre socios cu drept de vot să se declare de acord cu acest demers pentru a se ajunge la votul propriu-zis. Odată ajunsă în acea fază, este nevoie ca două treimi din voturile exprimate să fie pozitive pentru ca moțiunea să treacă.

Board-ul director al clubului FC Barcelona s-a reunit aseară la o oră târzie în regim de urgență și au apărut zvonuri că Josep Maria Bartomeu ar fi fost de acord să își prezinte demisia, însă președintele a infirmat categoric această variantă, lăsând să se înțeleagă că dorește să rămână în funcție până în luna martie când el însuși a programat noile alegeri statutare.

Actuala conducere a clubului catalan rămâne deocamdată pe o poziție de forță în cazul Messi, exprimată în această dimineață prin vocea secretarului tehnic Ramon Planes, care a declarat, cu ocazia prezentării tânărului jucător lusitan Trincao, că Messi rămâne stâlpul noului proiect al lui Ronald Koeman și că este așteptat să reia pregătirile alături de restul colegilor. Între timp site-ul televiziunii argentiniene TyC Sports și întreaga presă spaniolă scriu că tatăl lui Messi negociază deja un contract cu Manchester City, iar ESPN avansează chiar ideea unei înțelegeri pe trei ani cu gruparea engleză și o continuare de încă doi ani la echipa afiliată din New York.