Premier League revine pe 17 iunie. Manchester City – Arsenal, in prima zi

Principalele știri ale zilei

Premier League revine pe 17 iunie. Manchester City - Arsenal, in prima zi

Cluburile din Premier League au căzut de acord ca reluarea competiției să aibă loc miercuri, 17 iunie, zi în care se vor disputa meciurile Aston Villa - Sheffield United și Manchester City - Arsenal, amânate inițial pentru jucarea finalei Cupei Ligii.

Prima etapă completă se va disputa în weekendul 19-21 iunie și, deși nu a fost confirmată programarea partidelor, este de așteptat ca ea să înceapă în ziua de vineri cu duelul dintre Tottenham și Manchester United. Etapa cu numărul 30 mai programează și derbyul orașului Liverpool, găzduit de Everton.

Planul șefilor Premier League este ca actuala ediție de campionat să se încheie la sfârșitul lunii iulie, astfel ca finala FA Cup să se poată juca pe 1 sau 2 august. Din sezonul în curs de Premier League au rămas de disputat 92 de meciuri.


Directorul sport al lui Inter: "Lautaro Martinez pleacă doar prin achitarea clauzei de reziliere"

Într-un interviu acordat postului Sky Italia, directorul sportiv al lui Internazionale Milano, Piero Ausilo, a declarat că transferul internaționalului argentinian Lautaro Martinez, principala țintă a Barcelonei în această vară, este posibil doar prin achitarea clauzei de reziliere, în valoare de 111 milioane de euro.

În ceea ce îl privește pe Martinez, este un singur mod prin care el poate să plece de la Inter: prin achitarea clauzei de reziliere. O clauză despre care toată lumea știe - nu este niciun secret - că este dificilă, fiindcă implică și un deadline, dar și o sumă importantă. Este o clauză care expiră în prima parte a lunii iulie, deci nu pentru mult timp. Și este singurul mod în care, astăzi, Lautaro o poate părăsi pe Inter.

Transferat de la formația argentiniană Racing Club în vara anului 2018, Martinez a marcat 16 goluri pentru Nerazzurri în 31 de meciuri disputate în acest sezon și este considerat unul din activele importante ale lui Inter, după cum confirmă directorul sportiv:

Să nu uităm că mai are trei ani de contract. Nu intenționăm să vindem cei mai importanți jucători, dimpotrivă, dorim să îi păstrăm și să ne întărim lotul în perioada de transferuri.


Nagelsmann critică Bundesliga pentru modul de programare a meciurilor

Julian Nagelsmann a criticat modul în care Bundesliga a făcut programarea meciurilor, după ce RB Leipzig a scos doar un 2-2 pe teren propriu cu Hertha Berlin și este acum la 9 puncte în spatele liderului Bayern Munchen. Leipzig jucase duminică în precedenta etapă, în timp ce rivala din capitală a avut doua zile în plus de odinhă după ce jucase vineri derby-ul local cu Union Berlin, factor important înaintea primei runde intermediare de la reluarea sezonului după două luni de pauză.

Pentru Hertha nu a fost etapă intermediară în adevăratul sens al cuvântului. Ei avut patru zile întregi între meciuri, iar noi doar două. Nu înțeleg cum se face programarea. Hertha a jucat vineri, noi duminică, iar meciul direct a fost programat miercuri. Este încă un caz de programare stupidă, lucru care a fost discutat la întâlnirea cu Federația dar nimeni nu a fost interesat.

În cazul unei victorii cu Hertha, Leipzig ar fi urcat pe locul doi al clasamentului din Bundesliga, la egalitate de puncte cu Borussia Dortmund.


4 noi cazuri de coronavirus în Premier League, dar cluburile continuă planul de reluare a campionatului

Patru noi cazuri de coronavirus au fost depistate în urma celui de-al treilea val de teste efectuate jucătorilor și membrilor staff-urilor tehnice din Premier League, dar chiar și așa cele 20 de cluburi au votat în unanimitate trecerea în următoarea fază a proiectului de reîncepere a campionatului, antrenamentele colective cu contact între jucători.

În cel de-al treilea val au fost efectuate 1008 teste pentru Covid-19, ducând totalul la 2752 de teste dintre care 12 au dat rezultat pozitiv. Jucătorii infectați au obligația să se autoizoleze pentru șapte zile.

În acest moment se vehiculează data de 19 iunie ca moment al reluării Premier League, dar conducerea competiției ia în continuare în calcul toate variantele, inclusiv abandonarea sezonului în curs din care au mai rămas de disputat 92 de meciuri.