Oficial: La Liga se reia pe 11 iunie cu meciul Sevilla – Betis

Principalele știri ale zilei

Oficial: La Liga se reia pe 11 iunie cu meciul Sevilla - Betis

Este oficial: La Liga se reia joi, 11 iunie, cu derby-ul andaluz dintre Sevilla și Betis, programat pentru ora României 23.00. Etapa a 28-a va continua vineri cu meciurile Granada - Getafe (20.30) și Valencia - Levante (23.00).

FC Barcelona va intra în competiție sâmbătă, 13 iunie, de la ora României 23 în deplasare la Mallorca, iar Real Madrid primește duminică seară de la 20.30 vizita lui Eibar.

Următoarea etapă, cea cu numărul 29, va începe chiar în prima zi a săptămânii următoare. Barcelona joacă pe teren propriu marți, 16 iunie, cu Leganes, iar Real Madrid primește joi vizita Valenciei în ultimul meci al rundei.

Dacă totul va funcționa conform planului, ultima etapă de La Liga se va disputa pe 19 iulie, iar următoarea ediție de campionat va începe pe 12 septembrie.


Fotbalul italian revine cu meciurile din cupă, iar Serie A se reia pe 20 iunie

Fotbalul italian va fi reluat cu disputarea meciurilor retur din semifinalele cupei, Juventus - AC Milan pe 13 iunie (în tur 1-1) și Napoli - Inter în ziua următoare (1-0 după prima manșă), apoi se va juca finala Coppei Italiei, miercuri 17 iunie, pe Stadio Olimpico din Roma.

Serie A revine în weekendul 20-21 iunie prin disputarea meciurilor restante din etapa 25: Atalanta - Sassuolo, Verona - Cagliari, Torino - Parma și Inter - Sampdoria. Cum runda cu numărul 26 s-a disputat deja, programul etapelor integrale se va relua cu etapa 27, marți 23 iunie.


FA Cup se reia pe 27 iunie. Finala este programată pentru 1 august

Federația engleză de fotbal a anunțat programul de desfășurare a FA Cup, competiție întreruptă înaintea sferturilor de finală din cauza pandemiei de coronavirus.

Cea mai veche competiție fotbalistă din lume se va relua în weekendul 27-28 iunie cu duelurile Leicester City - Chelsea, Newcastle - Manchester City, Sheffield United - Arsenal și Norwich City - Manchester United, programate inițial pe 9 și 10 martie. Câștigătoarele vor disputa semifinalele pe 11 și 12 iulie, iar finala este programată pentru sâmbătă, 1 august, pe stadionul Wembley din Londra.


Campanie anti Covid-19 pregătită de FC Barcelona pentru meciul de campionat cu Atletico Madrid

Cotidianul AS scrie că FC Barcelona pregătește o campanie umanitară de strângere de fonduri destinate luptei contra Covid-19, cu ocazia meciului de pe teren propriu contra lui Atletico Madrid din etapa 32 a campionatului spaniol.

Deși meciul se va disputa fără spectatori, clubul catalan va scoate la vânzare tricouri personalizate cu o valoare unitară de 65 de euro, cu care intenționează să creeze un mozaic pe Camp Nou asemenea celor realizate în mod obișnuit la meciurile importante. Obiectivul este strângerea sumei de 975.000 de euro, care va fi folosită în totalitate, prin fundația FC Barcelona și Crucea Roșie, pentru lupta contra virusului care a provocat un număr uriaș de decese în Spania și în Catalunya.

Totodată, clubul catalan a anunțat că plănuiește redeschiderea, pe 8 iunie, a muzeului și a magazinului oficial de la stadionul Camp Nou.