Dortmund plătește 23 de milioane de euro pentru puștiul de 17 ani Jude Bellingham

Principalele știri ale zilei

Lionel Messi, singurul jucător de câmp din La Liga care a bifat toate minutele de la reluarea campionatului

Lionel Messi este singurul jucător de câmp din La Liga care a bifat toate minutele de la reluarea campionatului după întreruperea cauzată de pandemie. Messidependencia a fost mai accentuată decât oricând, iar rezultatele nu au fost cele scontate, Barcelona câștigând doar trei și remizând trei din cele șase partide jucate, în ciuda celor trei goluri (două din penalty) și a celor cinci pase decisive ale starului argentinian.

Portarul Ter Stegen este celălalt "integralist" din lotul Barcelonei, iar Gerard Pique ocupă și el un loc fruntaș în topul minutelor jucate, 522 din 540.


Dortmund plătește 23 de milioane de euro pentru puștiul de 17 ani Jude Bellingham

Borussia Dortmund l-a transferat pe tânărul mijlocaș de 17 ani Jude Bellingham de la Birmingham City în schimbul sumei de 23 de milioane de euro. Pentru gruparea din Birmingham este cea mai scumpă tranzacție din istoria clubului, bătând recordul celor 16.7 milioane primite vara trecută de la Southampton pentru atacantul Che Adams. Totodată, este cel mai scump jucator sub 18 ani cumpărat vreodată de Dortmund, care în 2016 plătise aproape 10 milioane de euro în schimbul lui Emre Mor de la Nordsjaelland.

Jude Bellingham a debutat pentru Birmingham la 16 ani și 38 de zile, devenind cel mai tânăr jucător in istoria clubului. În actualul sezon a jucat în 35 de meciuri în Championship și a fost unul din remarcații campionatului, fiind urmărit îndeaproape de Manchester United care l-a și invitat la un tur al bazei de pregătire și la o întâlnire cu Sir Alex Ferguson. Conform BBC, tânărul mijlocaș a preferat însă Dormund datorită modului de integrare și promovare a tinerilor.