Oficial: Arthur la Juventus, Pjanic la Barcelona

Principalele știri ale zilei

Oficial: Marc Cucurella, cedat definitiv de Barcelona la Getafe

După oficilizarea transferului Arthur - Pjanic, FC Barcelona continuă să fie activă pe piața transferurilor înaintea închiderii, astăzi, a anului fiscal în Spania. Clubul catalan a anunțat pe site-ul său oficial cedarea definitivă a mijlocașului Marc Cucurella la Getafe în schimbul a 10 milioane de euro, iar înțelegerea prevede că Barcelona păstrează un procent de 10% dintr-o vânzare ulterioară a jucătorului.

La 21 de ani, Marc Cucurella jucat la Getafe în acest sezon sub formă de împrumut și a fost o piesă esențială în acest sezon în angrenajul echipei antrenate de José Bordalás, fiind folosit deja în 30 de meciuri de campionat și 7 de Europa League, competiție în care clubul din suburbiile Madridului este calificat în optimile de finală.


Oficial: Arthur la Juventus, Pjanic la Barcelona

FC Barcelona și Juventus au ajuns la un acord pentru "schimbul verii": brazilianul Arthur (23 de ani) merge în Italia pentru 72 de milioane de euro plus 10 variabile, iar bosniacul Miralem Pjanic (30 de ani) va ajunge pe Camp Nou pentru 60 de milioane + 10 variabile. Ambii jucători vor rămâne la actualele echipe până la finalul sezonului.

Conform presei din Italia, Arthur va semna un contract pe cinci ani și Pjanic pe patru, în ambele cazuri cu câte un an în plus față de contractele actuale. Cotidianul spaniol Marca notează că Arthur a primit un bonus de 5 milioane de euro din partea lui Juve pentru a accepta transferul.

Site-ul Transfermarkt îl cotează pe Arthur la 56 de milioane de euro și pe Pjanic la 52 de milioane, însă schimbul de jucători a permis celor două cluburi o inginerie financiară prin umflarea acestor cifre, motiv de altfel ca mutarea să fie perfectată înainte de 30 iunie când se încheie anul fiscal.

Arthur a fost cumpărat de Barcelona de la Gremio Porto Alegre în 2018 pentru 31 de milioane și a jucat până acum 71 de meciuri în tricoul blaugrana. Juventus l-a luat pe Pjanic de la Roma în 2016 pentru 32 de milioane de euro, iar bosniacul a îmbrăcat tricoul Bătrânei Doamne în 170 de meciuri în care a marcat 22 de goluri și a oferit 36 de pase decisive.