Xavi, după 4-0 cu Real Madrid: “Un moment care poate schimba prezentul și viitorul Barcelonei”

Declarații făcute de Xavi Hernandez pentru postul tv Movistar și al conferința de presă de la finlul meciului Real Madrid - Barcelona 0-4

Xavi Hernandez, FC Barcelona
21 martie 2022

“Sunt foarte fericit pentru toți suporterii Barcelonei. Importanța acestei victorii este că poate scbhima dinamica prezentului și viitorului acestei echipe”.

“În ceea ce privește jocul în sine, am înțeles că Modric și Kroos jucau pe poziții exterioare și am încercat să intercalăm oameni între liniile Madridului. Alaba îl avea în marcaj pe Frenkie [de Jong], ceea ce înseamna ca Ousmane [Dembele] rămânea în duel unu contra unu cu adversarul direct. Am arătat multă personalitate, iar acesta este primul lucru pe care îl cerusem jucătorilor mei”.

“Le-am mai cerut să nu piardă inutil mingea fiindcă acesta este aspectul la care Madridul este foarte bun și ne-am îmbunătățit tranziția jucând cu Araujo în dreapta pentru a face marcaj la Vinicius. Am avut meciul în control”.

“Am recuperat multe mingi, iar mișcarea din atac ne-a făcut să ne creăm multe ocazii. Am fost superiori Madridului și cred că puteam marca mai multe goluri”.

“Este foarte greu să câștigi pe Bernabeu cu 4-0 și să joci atât de bine și sunt foarte fericit pentru jucători fiind unii dintre ei au trecut prin momente dificile în carieră. Au fost criticați și judecați, iar astăzi au demonstrat calitatea imensă pe care o au. Au personalitate, sunt cutezători, iar acesta este drumul de urmat”.

“Eu sunt un antrenor tânăr, iar pentru mine această victorie cu 4-0 este o confirmare. Este o confirmare a proiectului, a ideii de joc, a modelului pe care vrem să îl urmăm”.