Champions League
Young Boys
Young Boys
13
Manchester City
Manchester City
Meschack Elia 52
Manuel Akanji 48
Erling Håland 67 (pen)
Erling Håland 86

Young Boys 1-3 Manchester City. Haaland marchează după șase meciuri în Champions League

David Petre, 26 octombrie 2023

Dacă victoria lui Manchester City pe terenul lui Young Boys Berna nu are de ce să surprindă, elementul important în legătură cu acest meci este faptul că Erling Haaland a marcat din nou în Champions League după șase meciuri de “secetă” pe seama cărora presa din Anglia făcuse destul de mult caz. “Lumea vrea ca el să eșueze”, a declarat Pep Guardiola la finalul jocului din Elveția, neinteresat de comentariile jurnaliștilor, ci liniștit că lucrurile sunt în parametri firești la echipa sa și că rezultatele se leagă fără un consum exagerat de energie în ceea ce încă este primul sfert al sezonului.

Young Boys avusese evoluții interesante în primele două etape de Champions League, dar mai mult starea gazonului artificial sub prognoza de ploaie puternică îl îngrijora pe Guardiola decât adversarul din teren. Din fericire terenul nu a pus probleme iar meciul a fost agreabil, pe placul publicului elvețian chiar dacă echipa locală nu a reușit să mențină echilibrul pe tabelă decât două treimi din meci.

Scorul a fost 0-0 la pauză în ciuda unui final animat de repriză, însă jocul a explodat la revenirea de la cabine. Nu trecuseră nici trei minute din partea secundă când Akanji a împins în poartă mingea revenită din transversală după o lovitură de cap a lui Ruben Dias, însă avantajul deținătoarei trofeului Champions League a fost rapid neutralizat după o fază tipică în acest sezon pentru echipa lui Guardiola, o minge lungă în spatele fundașilor săi pe care Elia Meschack a trimis-o în poartă cu un lob executat cu precizie chirugicală peste Ederson.

A fost perioada de glorie a gazdelor care au provitat de momentul bun și au avut o altă ocazie prin Itten, însă City și-a regăsit calmul și intensitatea și a obținut un penalty la un fault asupra lui Rodri. Haaland a executat cu precizie pentru al zecelea său gol al sezonului.

Intervenția VAR-ului a anulat pentru un henț la Grealish un gol al lui Alvarez, însă Haaland a eliminat orice dubii privind destinația punctelor printr-un gol în minutul 86, al 37-lea al său în 33 de meciuri de Champions League. Manchester City s-a impus așadar cu 3-1 și are maxim de puncte în Grupa G, din care își poate certifica progresul în faza eliminatorie a competiției pentru al 11-lea sezon consecutiv peste două săptămâni când va juca din nou cu Young Boys, de această dată pe teren propriu.

Young Boys - Manchester City 1-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Young Boys - Manchester City: Sergio Gomez Martin, primele minute pentru Manchester City după 28 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Young Boys - Manchester City 1-3

Young Boys
Șuturi Young Boys
  • Total: 10
  • Pe poartă: 4
32-68
Posesie (%)
  • Young Boys
  • Manchester City
Manchester City
Șuturi Manchester City
  • Total: 26
  • Pe poartă: 14
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
10
26
Șuturi pe poartă
4
14
Șuturi pe lângă poartă
3
5
Șuturi blocate
3
7
Faulturi comise
10
7
Cornere
4
5
Ofsaiduri
4
0
Cartonașe galbene
2
0
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
10
3
Total pase
323
723
Pase completate
275
674
Acuratețe pase
85
93