AC Milan, aproape de prelungirea contractului lui Rino Gattuso şi de transferul unui atacant

Gennaro Gattuso va continua şi în următorii doi ani pe banca lui AC Milan, echipă care se va orienta acum pe structura compartimentului ofensiv în vederea sezonului viitor

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
27 martie 2018
Rino Gattuso, AC Milan
Rino Gattuso, AC Milan

Evoluţiile şi rezultatele foarte bune înregistrate de AC Milan odată cu numirea pe banca tehnică a lui Rino Gattuso i-au adus fostului mijlocaş o meritată confirmare şi pentru viitoarele stagiuni. Noul contract nu a fost încă semnat, însă informaţia a fost confirmată de însuşi Gennaro Gattuso, care a precizat că nu există probleme legate de durată sau salariu în ceea ce priveşte noua înţelegere dintre conducerea clubului milanez şi tehnicianul italian. Foarte probabil, oficialii lui AC Milan vor dori să oficializeze prelungirea contractului înainte de meciul de pe care formaţia rossonero îl va disputa în următoarea etapă de campionat, pe terenul liderului din clasamentul Serie A, Juventus. Numit pe banca tehnică a lui AC Milan după ce pe 27 noiembrie 2017 Vincenzo Montella a fost demis, Rino Gattuso a redresat situaţia echipei, iar gruparea milaneză a revenit în lupta pentru calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League.

Având acum certitudinea numelui antrenorului pentru sezonul următor, conducerea clubului de pe San Siro îşi va îndrepta de acum atenţia către campania de transferuri şi mai ales către aducerea unui atacant cu experienţă şi renume care să întărească un compartiment ofensiv alături de tinerii Patrick Cutrone şi Andrè Silva. Însă AC Milan riscă să se regăsească într-o situaţie stranie în ceea ce priveşte linia de atac. Cutrone şi Silva (care împreună au doar 42 de ani) au confirmat în acest sezon şi reprezintă momentan punctele de reper din compartimentul ofensiv al echipei, spre deosebire de Nikola Kalinic, experimentatul vârf croat adus cu mari aşteptări de la Fiorentina, însă care nu pare avea o relaţie bună cu antrenorul Rino Gattuso, iar absenţa sa din lotul convocat pentru meciul cu Chievo din ultima etapă lasă de înţeles că Nikola Kalinic nu va mai intra în vederile tehnicianului italian şi foarte probabil va părăsi echipa odată cu aflarea veştii în ceea ce priveşte prelungirea contractului lui Rino Gattuso. Milan va trebui de asemenea să rezolve situaţia incertă a lui Carlos Bacca, atacantul columbian în vârstă de 31 de ani aflat sub formă de împrumut la Villareal, ca urmare a faptului că fostul tehnician, Vincenzo Montella, nu a dorit menţinerea lui în lot pentru acest sezon. Villareal nu pare intenţionată să îl păstreze pe jucătorul columbian, astfel că Bacca va reveni în Italia, iar Rino Gattuso va fi cel care va decide dacă intenţionează să se bazeze pe jucător în următorul campionat.

Totuşi, conducerea lui AC Milan speră totuşi să poată definitiva transferul unui atacant de renume, după ce în stagiunea anterioară directorul sportiv al rossonerilor, Massimiliano Mirabelli, s-a aflat pe urmele unor jucători precum Andrea Belotti şi Pierre-Emerick Aubameyang. Clubul milanez şi-a dorit aducerea unuia dintre cei doi atacanţi pentru a avea la dispoziţie un vârf care garantează un randament de cel puţin 20 de goluri la nivelul campionatului, însă nu a reuşit în cele din urmă să îşi asigure serviciile unui atacant de top. Preşedintele lui Torino, Urbano Cairo, nu a fost dispus să accepte o ofertă mai mică de 100 de milioane euro pentru Andrea Belotti, în timp ce Borussia Dortmund a solicitat 70 de milioane pentru Pierre-Emerick Aubameyang, care în trecut a mai evoluat pentru AC Milan.

La un an distanţă, situaţiile celor doi jucători, şi mai ales cotele de piaţă, s-au modificat complet. Deşi preşedintele lui Torino susţine încă faptul că nu va renunţa la Andrea Belotti, o ofertă de 50 de milioane foarte probabil ar fi suficientă pentru a-l convinge să accepte transferul. Pierre-Emerick Aubameyang nu pare a se fi adaptat foarte bine la Arsenal, care a plătit celor de la Borussia Dortmund 64 de milioane de euro pentru serviciile sale, astfel că Rino Gattuso se află acum în aşteptarea de a afla dacă oficialii lui AC Milan vor reuşi să îi pună la dispoziţie un golgheter de cel mai înalt nivel în vederea stagiunii 2018/2019.