Champions League
AC Milan
AC Milan
11
FC Porto
FC Porto
Chancel Mbemba 61 (a)
Luis Díaz 6

AC Milan – FC Porto 1-1. De doi bani speranță pentru italieni să continue în Europa

Cronica meciului AC Milan - FC Porto, scor 1-1, în care intervențiile lui Ciprian Tătărușanu au ținut în meci echipa italiană.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
03 noiembrie 2021
FC Porto a reușit o remiză pe terenul lui AC Milan, scor 1-1
FC Porto a reușit o remiză pe terenul lui AC Milan, scor 1-1

AC Milan avea nevoie de o victorie contra lui FC Porto pentru a păstra șanse reale de calificare în optimile Champions League, însă a avut noroc să obțină un egal după o jumătate de oră mizerabilă din punct de vedere defensiv în care a avut noroc cu intervențiile decisive ale lui Ciprian Tătărușanu pentru a nu primi mai mult de un gol.

Deja într-o situație mai bună în grupă după victoria oarecum surprinzătoare din meciul „tur” jucat în urmă cu trei săptămâni, cei de la Porto au reușit o deschidere rapidă de scor prin Luis Diaz uitat singur în fața porții, apoi au mai irosit două mari ocazii la loviturile de cap ale lui Oliveira și Grujic, în fața unei apărări anesteziate a gazdelor. Abia după o jumătate de oră și-a creat și Milan o primă mare situație la un șut al lui Giroud scos cu o paradă spectaculoasă de Diogo Costa, însă până la pauză a mai avut șansa egalării doar la un contraatac 4 contra 4, tratat cu superficialitate.

Echipa lui Pioli a ieșit totuși mult mai montată de la cabine, iar după ce a scăpat cu bine la lovitura de cap a lui Evanilson în transversală a reușit egalarea în urma unei faze fixe la care mingea șutată de Kalulu din unghi a fost respinsă în propria poartă de Mbemba.

Intrarea lui Ibrahimovic în locul lui Giroud a adus speranță publicului destul de rarefiat de pe San Siro la ceea ce s-a crezut a fi golul victoriei în minutul 83, însă reușita suedezului a fost anulată de VAR pentru un offside la Theo Hernandez, cel care oferise pasa decisivă.

AC Milan – Porto s-a terminat 1-1, iar trupa italiană are neapărat nevoie de victorie în următorul meci din deplasare cu Atletico Madrid, altfel nu va mai avea șanse nici măcar la locul de Europa League înaintea ultimei etape a grupelor.

AC Milan - FC Porto 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul AC Milan - FC Porto: Giroud titular la Milan, Ibra rezervă

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului AC Milan - FC Porto 1-1

AC Milan
Șuturi AC Milan
 • Total: 8
 • Pe poartă: 2
52-48
Posesie (%)
 • AC Milan
 • FC Porto
FC Porto
Șuturi FC Porto
 • Total: 11
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
8
11
Șuturi pe poartă
2
5
Șuturi pe lângă poartă
4
4
Șuturi blocate
2
2
Faulturi comise
10
19
Cornere
6
5
Ofsaiduri
7
1
Cartonașe galbene
1
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
2
Total pase
407
382
Pase completate
312
289
Acuratețe pase
77
76

Meciuri precedente între AC Milan și FC Porto

2021-2022

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 19 oct. 2021
  FC Porto
  FC Porto
  1-0
  AC Milan
  AC Milan