Accidentare gravă pentru Faouzi Ghoulam, 4-5 luni de absență de la Napoli

Faouzi Ghoulam a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept în meciul Napoli - Manchester City 2-4 din Champions League.

Faouzi Ghoulam, accidentat în meciul Napoli - Manchester City
2 noiembrie 2017

Veste teribilă pentru Napoli după jocul pierdut pe propriul teren în fața lui Manchester City, scor 2-4, în etapa a patra a grupelor Champions League: fundașul stânga Faouzi Ghoulam s-a accidentat la o fază petrecută în minutul 31, iar testele medicale efectuate după meci au confirmat cele mai sumbre predicții, ruptură completă a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept și o perioadă de absență de 4-5 luni.

Ghoulam este una din pisele de bază ale echipei lui Maurizio Sarri, care desfășoară multe din acțiunile ofensive în banda stângă, acolo unde fundașul algerian evoluează de regulă mai avansat decât omologul său din banda dreaptă, albanezul Elseid Hysaj. Ghoulam a fost titular în toate cele 15 partide disputate de Napoli în acest sezon și, până la meciul cu Manchester City, o singură dată fusese înlocuit, în minutul 87 al jocul de campionat cu Cagliari.

Pentru Napoli problema este cu atât mai mare cu cât nu pare a avea în lot o soluție imediată de înlocuire a fundașului algerian. Hysaj a fost trecut în locul său în banda stângă contra lui City odată cu intrarea pe postul de fundaș dreapta a lui Christian Maggio (jucător de 35 de ani), iar portughezul Mario Rui, împrumutat de la Roma, a fost folosit doar câteva minute în finalul jocului cu Cagliari.

Conform presei franceze, Liverpool l-ar urmări intens pe Faouzi Ghoulam, de serviciile căruia ar fi interesată și Manchester City.