Eredivisie
Ajax Amsterdam
Ajax Amsterdam
11
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Steven Berghuis 19
Luuk de Jong 34

Ajax Amsterdam 1-1 PSV Eindhoven. Remiză echitabilă într-un meci de calitate

Ajax Amsterdam și PSV Eindhoven au remizat 1-1 într-un meci de calitate care a prilejuit debutul lui Jordan Henderson pentru Lăncieri.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
04 februarie 2024
Primul meci pentru Jordan Henderson la Ajax Amsterdam, 1-1 cu PSV Eindhoven
Primul meci pentru Jordan Henderson la Ajax Amsterdam, 1-1 cu PSV Eindhoven

Momentele de criză prin care a trecut Ajax în prima parte a sezonului în care ajunsese în zona retrogradării par un vis urât, fiindcă echipa condusă acum de John van’t Schip a demonstrat că poate juca la același nivel cu liderul neînvins al campionatului, PSV Eindhoven. Meciul de pe Johan Cruyff Arena s-a terminat la egalitate, 1-1, un rezultat corect față de echilibrul vizibil din teren, însă Ajax a avut o mare ocazie de a da lovitura în prelungiri, când portarul oaspeților a reținut pe linia porții o minge care putea aduce victoria Lăncierilor.

Cu Jordan Henderson în echipă pentru prima oară de la transferul din Arabia Saudită, Ajax a deschis scorul în minutul 19 după un contraatac la care Brian Brobbey a părut să fi risipit momentul oportun cu o intrare în unghi după ce îl driblase pe portarul Walter Benítez, însă a găsit continuarea potrivită și i-a pasat lui Steven Berghuis, care a marcat al patrulea său gol în actuala ediție de Eredivisie.

Meciul a propus strategii diferite, cu o preferință a oaspeților pentru jocul combinativ la care Ajax a răspuns prin lansări pe contraatac a rapidului Brobbey, iar duelul celor două stiluri a produs rezultate egale după ce omniprezentul Luuk de Jong a marcat în minutul 34 din pasa lui Ismael Saibari pentru al 24-lea său gol al sezonului pentru Eindhoven în toate competițiile.

Scorul 1-1 avea să rămână până la final, deși ocazii au fost de ambele părți și în repriza secundă: De Jong putea face dubla în minutul 67, Brobbey nu a prins spațiul porții dintr-o poziție unu contra unu cu Benítez, iar în prelungiri Kenneth Taylor a avut șansa victoriei cu o lovitură de cap după o fază fixă executată de Henderson, însă mingea s-a dus direct în brațele goalkpeerului argentinian.

În urma acestei remize PSV rămâne neînvinsă și după etapa 20 a sezonului de Eredivisie și are un avantaj masiv de 13 puncte în clasamentul din Olanda față de Feyenoord, în timp ce Ajax o egalează pentru moment la puncte pe ocupanta locului 4, Alkmaar, dar se vede distanțată la șase puncte de FC Twente, ocupanta locului 3 care duce în preliminariile Champions League.

Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven: Jordan Henderson, debut stagional la Ajax Amsterdam

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 1-1

Ajax Amsterdam
Șuturi Ajax Amsterdam
  • Total: 13
  • Pe poartă: 4
49-51
Posesie (%)
  • Ajax Amsterdam
  • PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Șuturi PSV Eindhoven
  • Total: 18
  • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
18
Șuturi pe poartă
4
5
Șuturi pe lângă poartă
7
7
Șuturi blocate
2
6
Faulturi comise
8
14
Cornere
3
5
Ofsaiduri
3
3
Cartonașe galbene
1
3
Parade portar
4
3
Total pase
438
457
Pase completate
366
396
Acuratețe pase
84%
87%