Champions League
Arsenal
Arsenal
60
Lens
Lens
Kai Havertz 13
Gabriel Jesus 21
Bukayo Saka 23
Gabriel Martinelli 27
Martin Ødegaard 45+1
Jorginho 86 (pen)

Arsenal 6-0 Lens. Spectacol și victoria cu numărul 100 pentru Tunari în Champions League

Șase jucători diferiți au marcat în meciul Arsenal - Lens, scor 6-0, centenar de victorii pentru Tunari în Liga Campionilor

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
30 noiembrie 2023
Arsenal a obținut cu stil victoria cu numărul 100 în Champions League, 6-0 cu Lens
Arsenal a obținut cu stil victoria cu numărul 100 în Champions League, 6-0 cu Lens
 • Arsenal a devenit prima echipă cu cinci marcatori diferiți în prima repriză a unui meci de Champions League și l-a avut și pe al șaselea în a doua repriză a meciului în care a reușit un „set” perfect împotriva lui Lens, echipă în fața căreia pierduse în deplasare în faza a doua a grupelor.
 • Victoria îi oferă lui Arsenal certitudinea câștigării grupei cu o etapă rămasă de disputat, însă complică situația lui Lens, care nu mai poate termina pe locul doi dar poate pierde chiar și locul trei care duce în Europa League dacă nu obține cel puțin o remiză în duelul cu Sevilla de pe propriul teren.
 • Arsenal a fost un taifun în prima repriză, chiar dacă posesia balonului a fost ușor de partea vicecampioanei Franței, care a avut și acțiuni la poarta lui David Raya. De 13 minute au avut nevoie Tunarii pentru a a deschide scorul prin Havertz, apoi într-un interval mai scurt de un sfert de oră oamenii lui Arteta au lovit necruțător de încă trei ori prin Gabriel Jesus, Bukayo Saka și Martinelli, cu implicarea lui Tomiyasu care a oferit pase lungi de calitate.
 • Co-autor la golul patru, japonezul a oferit assist și la reușita lui Odegaard din prelungirile reprizei, iar Arsenal a intrat la cabine cu un sever 5-0, scor care avea să se mențină până spre finalul jocului când Jorginho a transformat un penalty acordat pentru un henț al lui Abduqodir Khusanov.
 • Pentru Arsenal a fost victoria cu numărul 100 în UEFA Champions League.
Arsenal - Lens 6-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Arsenal - Lens: Unsprezece de start inedit pentru Arsenal în meciul cu numărul 21 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Arsenal - Lens 6-0

Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 14
 • Pe poartă: 8
48-52
Posesie (%)
 • Arsenal
 • Lens
Lens
Șuturi Lens
 • Total: 6
 • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
6
Șuturi pe poartă
8
3
Șuturi pe lângă poartă
4
1
Șuturi blocate
2
2
Faulturi comise
14
11
Parade portar
3
2
Total pase
450
477
Pase completate
393
410
Acuratețe pase
87%
86%