În aşteptarea derby-ului cu Milan, Handanovic a răspuns fanilor pe Facebook

Portarul Samir Handanovic a prefaţat duelul dintre Inter şi AC Milan printr-o serie de răspunsuri la întrebările fanilor pe pagina de Facebook a echipei

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
12 octombrie 2017
Samir Handanovic, Inter Milan
Samir Handanovic, Inter Milan

Portarul sloven al celor de la Inter Milan, Samir Handanovic, se arată extrem de încrezător în potenţialul echipei care a fost preluată în această vară de tehnicianul Luciano Spalletti. Iar derby-ul de duminică, în compania rivalei locale, AC Milan, deşi este întotdeauna o confruntare delicată, poate reprezenta un moment cheie în ceea ce priveşte campionatul pentru gruparea nerazzurro:

„Derby-ul este o partidă care întotdeauna se pregăteşte singură. Este o plăcere să ai ocazia de a intra pe teren la un astfel de meci, dacă ar fi după mine aş juca tot timpul numai astfel de meciuri.” – afirmă Samir Handanovic pe contul oficial de Facebook al celor de la Inter, prin intermediul căruia portarul sloven a răspuns la o parte dintre numeroasele întrebări trimise de fanii clubului milanez, înainte de mult aşteptatul duel cu AC Milan, programat a se disputa la sfârşitul acestei săptămâni.

„Noi am făcut paşi importanţi faţă de anul trecut, însă pentru moment nu am câştigat nimic. Ne aşteaptă o lună extrem de dificilă, iar în fotbal trebuie să demonstrezi tot timpul că eşti pregătit în orice moment. Dacă nu eşti preătit, te regăseşti într-o poziţie inferioară în clasament. Dar să luăm fiecare meci pe rând, deoarece fiecare partidă are dificultăţile sale.” – a adăugat portarul sloven, care mai apoi a continuat: „Suntem mai puternici decât în stagiunile anterioare şi nu spun acest lucru doar datorită situaţiei din clasament, ci mai ales datorită impresiilor pe care le-am avut încă de la începutul sezonului din partea echipei. Însă nu trebuie să ne impunem limite sau să ne impunem un obiectiv anume, trebuie să ne imbunătăţim în continuare, acesta este lucrul cel mai important.”

Unul dintre avantajele lui Inter faţă de contracandidatele directe este acela de a nu evolua în cupele europene, ceea ce oferă posibilitatea de a pregăti mult mai bine fiecare etapă de campionat, după cum subliniază un suporter pe Facebook: „Faptul că nu jucăm în Europa ne ajută, dar este o situaţie care trebuie să fie valabilă doar un an, desigur.” – răspunde Samir Handanovic – „Când am venit la Inter am ajuns aici la o mare echipă, însă într-un moment mai puţin bun al clubului. Acum trebuie să redevenim Inter de altădată.”

Fostul jucător al celor de la Udinese nu a avut niciun dubiu în a răspunde unui fan la întrebarea referitoare la cel mai promiţător portar din Italia: „Este uşor, Donnarumma. Ne-am mai înfruntat deja în derby”. – a explicat Samir Handanovic.