Premier League
Aston Villa
Aston Villa
40
Brentford
Brentford
Leon Bailey 2
Danny Ings 7
Danny Ings 14 (pen)
Ollie Watkins 59

Aston Villa 4-0 Brentford. Reacție impresionantă a lui Villa după demiterea lui Steven Gerrard

Aston Villa a învins-o pe Brentford cu 4-0, marcând în primul sfert de oră tot atâtea goluri câte reușise în precedentele 6 meciuri combinate.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
23 octombrie 2022
Ollie Watkins, gol în meciul Aston Villa - Brentford 4-0
Ollie Watkins, gol în meciul Aston Villa - Brentford 4-0

Orice club își dorește un rezultat pozitiv imediat după schimbare antrenorului, însă dacă oficialii lui Aston Villa ar fi ghicit magnitudinea revirimentului echipei după demiterea lui Steven Gerrard probabil că l-ar fi pus pe liber cu mult timp în urmă. Cu interimarul Aaron Danks pe bancă, Villa a marcat în primele 15 minute trei goluri, tot atâtea câte reușise în toate cele șase meciuri jucate în septembrie și octombrie, iar până la pauză a expediat 15 șuturi la poartă, mai mult de jumătate dintre ele cadrate.

Aston Villa nu mai condusese într-un meci de Premier League de pe 16 septembrie, data victoriei cu 1-0 cu Southampton, însă publicul din Birmingham a avut de așteptat doar un minut și ceva pentru a-și vedea echipa în avantaj în fața lui Brentford, după ce Leon Bailey a transformat în gol o centrare a lui Douglas Luiz. La scurt timp Bailey și-a trecut în cont și un assist pentru Danny Ings, iar înainte să se fi scurs primul sfert de oră Ings a transformat și un penalty, stabilind rapid și scorul pauzei dar și destinația celor trei puncte.

Ritmul a scăzut în partea secundă, însă Villa a mai marcat o dată. A făcut-o Ollie Watkins într-o fază bizară în care a avut nevoie de trei execuții pentru a introduce mingea în poartă, după ce portarul Raya și apoi bara întârziaseră cu câteva secunde deznodământul. Brentford a avut posesia superioară în repriza a doua însă nu a găsit drumul spre gol, astfel că meciul s-a terminat 4-0, rezultat cu care Villa își dublează zestrea de goluri marcate pe teren propriu și face un salt spectaculos în clasament până pe locul 14, înainte să meargă la Newcastle etapa viitoare pentru un meci care se anunță de alt nivel.

Aston Villa - Brentford 4-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Aston Villa - Brentford: Calum Chambers, primele minute pentru Aston Villa după 56 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Aston Villa - Brentford 4-0

Aston Villa
Șuturi Aston Villa
  • Total: 19
  • Pe poartă: 11
45-55
Posesie (%)
  • Aston Villa
  • Brentford
Brentford
Șuturi Brentford
  • Total: 12
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
19
12
Șuturi pe poartă
11
3
Șuturi pe lângă poartă
3
5
Șuturi blocate
5
4
Faulturi comise
14
11
Cornere
7
6
Ofsaiduri
0
1
Cartonașe galbene
1
0
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
3
7
Total pase
329
397
Pase completate
247
302
Acuratețe pase
75
76

Meciuri precedente între Aston Villa și Brentford

2021-2022

  • Premier LeaguePremier League
    Sâmbătă, 28 aug. 2021
    Aston Villa
    Aston Villa
    1-1
    Brentford
    Brentford
  • Premier LeaguePremier League
    Duminică, 2 ian. 2021
    Brentford
    Brentford
    2-1
    Aston Villa
    Aston Villa