Atalanta – Juventus: statistici, curiozităţi şi o surpriză

Cele mai interesante statistici referitoare la istoricul duelurilor dintre Atalanta şi Juventus în Cupa Italiei, înainte de manşa tur a semifinalelor

Gonzalo Higuain a marcat în meciul Atalanta - Juventus 2-2 (Serie A, 1 octombrie 2017)
30 ianuarie 2018

Primul meci din faza semifinalelor Cupei Italiei va avea loc în această seară, pe arena Atleti Azzurri d’Italia din Bergamo, unde Atalanta va primi vizita lui Juventus, în manşa tur dintr-o dublă care se anunţa mai echilibrată decât ar părea la prima vedere. Deşi gruparea torineză a câştigat ultimele trei ediţii ale Cupei Italiei, Atalanta a demonstrat în ultimele stagiuni că a devenit un adversar extrem de greu de învins, după cum a confirmat inclusiv în turul anterior al competiţiei, când a eliminat pe Napoli, liderul clasamentului Serie A, la capătul unui succes consemnat chiar pe stadionul San Paolo.

Campioana Italiei nu a reuşit să se impună în acest sezon pe stadionul Atleti Azzurri d’Italia din Bergamo nici în campionat, unde deşi a avut un avantaj de două goluri după primele 25 de minute, echipa pregătită de Massimiliano Allegri nu obţinut decât un punct, la capătul rezultatului de egalitate, scor 2-2. În aşteptarea duelului din această seară, iată câteva dintre cele mai importante statistici, date şi observaţii referitoare la istoricul confruntărilor directe din Cupa Italiei, precum şi la parcursul general al celor două formaţii în această competiţie:

  • Gonzalo Higuain a marcat patru goluri în ulimele cinci meciuri din Cupa Italiei, inclusiv singura sa dublă din această competiţie, reuşită chiar pe terenul fostei sale echipe Napoli, în runda semifinalelor din sezonul trecut.
  • luând în considerare optimile şi sferturile de finală ale Cupei Italiei din acest an, Juventus a fost echipa care a primit cele mai puţin şuturi pe spaţiul porţii (două, dintr-un total de zece execuţii trimise de adversari către poarta formaţiei torineze).
  • va fi prima dată când cele două echipe se întâlnesc în faza semifinalelor Cupei Italiei, dar a patra oară când se înfruntă în manşă tur-retur: până acum Juventus a obţinut calificarea în două rânduri, în timp ce Atalanta o singură dată.
  • Atalanta a marcat minim un gol în fiecare dintre ultimele 13 meciuri de Cupa Italiei, o serie record pentru gruparea din Bergamo în această competiţie.
  • Atalanta a înscris cel puţin două goluri în fiecare dintre cele mai recente 11 partide de Cupa Italiei jucate pe propria arenă, iar în opt dintre acestea nu a primit gol.
  • Juventus nu a reuşit să marcheze în trei dintre ultimele patru partide disputate pe terenul Atalantei în Cupa Italiei.
  • Atalanta şi Juventus s-au înfruntat de 13 ori în Cupa Italiei: echipa bianconero are un bilanţ uşor favorabil, cu patru victorii, şase rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.
  • Miralem Pjanic a înscris în ambele meciuri disputate până acum cu Atalanta în Cupa Italiei: în total, mijlocaşul bosniac a adunat doar trei goluri marcate în această competiţie.
  • Juventus s-a impus cu scorul de 2-0 în cele mai recente trei partide de Cupa Italiei, după ce în precedentele patru partide marcase, dar şi primise de fiecare dată minim un gol.
  • surpriza: Atalanta este neînvinsă pe teren propriu contra lui Juventus în Cupa Italiei, cu un bilanţ general format din cinci rezultate de egalitate, urmate de trei victorii consecutive.