Copa del Rey
Athletic Bilbao
Athletic Bilbao
42
FC Barcelona
FC Barcelona
Gorka Guruzeta 1
Oihan Sancet 49
Iñaki Williams 105+2
Nico Williams 120+1
Robert Lewandowski 26
Lamine Yamal 32

Athletic Bilbao 4-2 Barcelona. Frații Williams decid în prelungiri duelul pasionant din sferturile Cupei Spaniei

Athletic Bilbao învinge Barcelona cu 4-2 într-un sfert de finală captivant al Cupei Spaniei, decis de golurile fraților Williams în prelungiri după întoarceri spectaculoase de rezultat.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
25 ianuarie 2024
Athletic Bilbao - FC Barcelona 4-2 după prelungiri în sferturile Cupei Spaniei 2024
Athletic Bilbao - FC Barcelona 4-2 după prelungiri în sferturile Cupei Spaniei 2024
 • Pentru a treia oară în ultimii cinci ani Barcelona a fost eliminată din Cupa Spaniei la Bilbao, de această dată după două reprize de prelungiri în care frații Inaki și Nico Williams au marcat câte un gol pentru o victorie cu 4-2 a formației gazdă.
 • Athletic Bilbao a deschis scorul în chiar primul minut prin Gorka Guruzeta, însă Barcelona a preluat controlul partidei și a reușit întoarcerea rezultatului până la pauză. Robert Lewandowski a marcat cu noroc golul egalizator în minutul 26 după o degajare greșită a lui Yuri Berchiche, iar Lamine Yamal a marcat șase minute mai târziu pentru 1-2 după o acțiune personală începută la centrul terenului și finalizată cu un șut la colțul lung din marginea careului.
 • Un nou început firav de repriză al Barcelonei a permis gazdelor să egaleze prin lovitura de cap a lui Oihan Sancet din centrarea lui Nico Williams, iar acesta a rămas singurul șut pe poartă înregistrat în repriza secundă, după ce Lamine Yamal a ratat de două ori în situație singur cu portarul mari ocazii de a readuce formația blaugrana în avantaj.
 • În timpul suplimentar Barcelona a avut o posesie medie de 76%, însă golurile au fost marcate de cei de la Bilbao prin frații Williams în prelungirile fiecărei reprize: Inaki a punctat în minutul 105+1 după ce în prima fază lovise bara, iar Nico Williams a închis tabela în minutul 120+1 cu un frumos șut peste portarul Inaki Pena.
 • Barcelona făcuse o singură schimbare în unsprezecele de start față de victoria 4-2 pe terenul lui Betis, Christensen în locul lui Cubarsi, însă a jucat o bună parte a meciului cu doi tineri de 17 ani în apărare după ce Hector Fort a intrat încă din minutul 26 pe postul de fundaș stânga ca urmare a accidentării lui Alejandro Baldé, iar Pau Cubarsi a intrat în minutul 70 după probleme acuzate de fundașul central danez.
 • În urma acestui meci Athletic Bilbao își asigură calificarea în semifinalele Cupei Spaniei unde deja și-au confirmat locul Real Sociedad și Mallorca, în timp ce Barcelona iese prematur din lupta pentru trofeu și are acum nevoie să termine pe unul din primele două locuri în La Liga pentru a juca în 2025 în supercupă.

Athletic Bilbao - FC Barcelona 4-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Athletic Bilbao - FC Barcelona: Iñaki Williams, primele minute pentru Athletic Bilbao după 35 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Athletic Bilbao - FC Barcelona 4-2

Athletic Bilbao
Șuturi Athletic Bilbao
 • Total: 29
 • Pe poartă: 7
39-61
Posesie (%)
 • Athletic Bilbao
 • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 7
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
29
7
Șuturi pe poartă
7
4
Șuturi pe lângă poartă
16
2
Șuturi blocate
6
1
Faulturi comise
16
13
Cornere
9
2
Ofsaiduri
6
2
Cartonașe galbene
4
6
Parade portar
2
3
Total pase
450
747
Pase completate
355
654
Acuratețe pase
79%
88%