Carlo Ancelotti, aproape de a prelua pe Napoli

Carlo Ancelotti este aproape de a reveni pe banca tehnică a unei echipe din Serie A, urmând să preia pe Napoli din stagiunea viitoare

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
23 mai 2018
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Carlo Ancelotti este aproape de a reveni pe banca tehnică a unei echipe din Serie A, după despărţirea de AC Milan în 2009. Experimentatul antrenor italian foarte probabil va prelua pe Napoli din stagiunea viitoare, după ce actualul tehnician, Maurizio Sarri, şi-a exprimat intenţia de a accepta una dintre ofertele primite recent, la capătul unui sezon în care Napoli a încheiat pe poziţia a doua în clasamentul Serie A, fiind implicată până spre finalul campionatului într-un echilibrat duel cu Juventus pentru câştigarea titlului.

Fostul tehnician al celor de la Bayern Munchen pare pregătit să ducă mai departe munca foarte bună depusă de Maurizio Sarri în ultimii ani, iar în cursul serii de marţi a participat la o întâlnire cu Aurelio De Laurentiis, patronul lui Napoli, la Roma. După mai bine de trei ore de discuţii, cele două părţi au ajuns la un acord de principiu pentru ca Ancelotti să preia pe Napoli, deşi informaţia nu a confirmată oficial. Aurelio De Laurentiis doreşte ca Napoli să rămână la un nivel ridicat şi să poată în continuare lupta pentru obiective ambiţioase, iar în acest sens pare dispus să investească în campania de transferuri, unul dintre aspectele principale discutate în cadrul întâlnirii de marţi.

Carlo Ancelotti, de trei ori câştigător al trofeului UEFA Champions League, de două ori cu AC Milan, respectiv o dată cu Real Madrid, şi-a expus ideile şi aşteptările pentru construirea unei formaţii puternice a lui Napoli, iar unul dintre primii jucători care ar putea ajunge pe San Paolo este Arturo Vidal, mijlocaş care a lucrat alături de Carlo Ancelotti la Bayern Munchen şi care foarte probabil se va despărţi de campioana Germaniei la finalul actualei stagiuni. Napoli este de asemenea interesată de transferul lui Suso, însă va fi nevoită să plătească o clauză de reziliere în valoare de aproximativ 38 de milioane de euro pentru a-şi putea asigura serviciile mijlocaşului ofensiv spaniol al celor de la AC Milan.