Cavani şi Pastore, viitor incert alături de Paris Saint-Germain

Antrenorul lui Paris Saint-Germain, Unai Emery, a discutat despre situaţia lui Edinson Cavani şi Javier Pastore, reveniţi cu întârziere din vacanţa de iarnă

Edinson Cavani, Javier Pastore (Paris Saint-Germain)
10 ianuarie 2018

Unai Emery a declarat că Paris Saint-Germain trebuie să rămână o echipă unită pentru a-şi putea propune cu adevărat să câştige trofee în acest sezon, după ce Edinson Cavani şi Javier Pastore au revenit cu întârziere din vacanţa de iarnă, o situaţie care inevitabil a creat foarte multă nemulţumire în rândul clubului din capitala Franţei. Edinson Cavani, cel mai bun marcator din Ligue 1 de până acum, precum şi Javier Pastore, au fost amendaţi şi excluşi din lotul pentru meciul pe care PSG l-a câştigat fără mari probleme cu Rennes, contând pentru Cupa Franţei şi nu vor evolua nici în duelul programat a se disputa în această seară, pe Stade de la Licorne din Amiens, în cadrul Cupei Ligii Franţei.

Prezent la conferinţa de presă înainte de partida contra celor de la Amiens, antrenorul Unai Emery a confirmat că a “discutat cu Cavani şi Pastore, dar ceea ce am le-am spus rămâne între noi, aşa cum este normal. Inclusiv conducerea a discutat cu jucătorii. Pentru mine ceea ce contează este grupul, lotul de jucători, echipa, şi trebuie întotdeauna să rămânem uniţi pentru a putea evolua aşa cum ne dorim şi cum avem nevoie pentru a ne îndeplini obiectivele.” – a explicat fostul tehnician al celor de la Valencia, Spartak Moscova, respectiv FC Sevilla.

Javier Pastore este foarte aproape de o despărţire de Paris Saint-Germain, fiind nemulţumit de statutul de rezervă şi puţinele minute primite pe teren. Fostul jucător al lui Palermo este aproape de o revenire în Serie A, unde este dorit de Inter Milan, însă multe alte cluburi importante din Europa şi nu numai, sunt de asemenea interesate de semnătura mijlocaşului ofensiv argentinian în vârstă de 28 de ani. Mult mai complicată este situaţia lui Edinson Cavani, care a avut parte de evoluţii pozitive în actualul sezon, în ciuda neînţelegerilor iniţiale cu Neymar şi conducerea clubului parizian. Prolificul atacant ar putea la rândul său să se despartă în vară de Paris Saint-Germain, echipă pentru care a marcat peste 100 de goluri în 151 de meciuri de Ligue 1 disputate din 2013 şi până în prezent, odată cu transferul său de la Napoli.

PSG va continua seria partidelor la intervale de trei zile în weekend, când este programat meciul contra celor de la Nantes, contând pentru etapa cu numărul 20 din Ligue 1, ceea ce va reprezenta a treia deplasare consecutivă într-un interval de şapte zile pentru formaţia pregătită de Unai Emery.