Chelsea – Everton şi Tottenham – West Ham, principalele dueluri din optimile Cupei Ligii Angliei

Programul complet al optimilor de finală din Cupa Ligii Angliei, cu meciuri aparent mai uşoare pentru Arsenal şi Manchester City

Chelsea s-a impus cu 2-0 acasa contra lui Everton în meciul de campionat disputat în august
24 octombrie 2017

Runda optimilor de finală din Cupa Ligii Angliei va începe marţi seara, când două dintre principalele favorite la câştigarea competiţiei, Arsenal şi Manchester City, vor evolua pe teren propriu în compania unor adversari din Championship, Norwich City, respectiv Wolverhampton Wanderers şi par astfel a avea o misiune facilă în tentativa de a se califica în sferturile de finală, deşi atât Arsene Wenger, cât şi Pep Guardiola, foarte probabil vor alege să menajeze o mare parte dintre oamenii pe care se bazează în mod normal la meciurile din Premier League şi cupele europene.

De mai puţină şansă la tragerea la sorţi a avut parte Manchester United, care va evolua în deplasare pe arena unui oponent din Premier League: oamenii lui Jose Mourinho vor juca pe Liberty Stadium împotriva celor de la Swansea City. Leeds United va încerca să dea lovitura pe King Power Stadium şi să profite de situaţia incertă traversată de Leicester City în această perioadă, după demiterea antrenorului Craig Shakespeare şi numirea temporară pe banca tehnică a lui Michael Appleton, care va fi responsabil şi de confruntarea contând pentru optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei. Leeds a avut parte de un început bun în Championship, unde ocupă momentan un loc care i-ar permite prezenţa la barajul de promovare. Deşi obiectivul principal al echipei pregătite de Thomas Christiansen este cel de a reveni în Premier League, Leeds va încerca de asemenea să reuşească un parcurs cât mai lung în Cupa Ligii Angliei, dar va trebui să se descurce contra lui Leicester City fără fundaşul elveţian Gaetano Berardi, fostul jucător al celor de la Sampdoria fiind suspendat pentru acest meci.

Ziua de miercuri va programa ultimele două confruntări din această faza a competiţiei, care vor reprezenta în acelaşi timp şi cele mai interesante partide. Campioana Angliei, Chelsea, va primi pe teren propriu vizita celor de la Everton, aflată astfel la primul meci după demiterea antrenorului olandez Ronald Koeman, îndepărtat de pe banca tehnică a grupării din Liverpool ca urmare a evoluţiilor şi mai ales a rezultatelor modeste din prima parte a stagiunii, atât la nivelul Premier League, cât şi a competiţiei europene.

Tottenham Hotspur, una dintre cele mai în formă echipe din Anglia, va porni cu prima şansă în duelul de pe Wembley Stadium cu West Ham United, însă foarte probabil antrenorul Mauricio Pochettino va alege să ofere minute pe teren multora dintre jucătorii care au avut parte de mai puţine oportunităţi în campionat de-a lungul primelor nouă etape, un aspect de care West Ham United va încerca să profite, în tentativa de a produce o surpriză în confruntarea din capitala Angliei.

Programul complet al optimilor de finală din Cupa Ligii Angliei:

Marţi, 24 octombrie
Bournemouth – Middlesbrough
Arsenal – Norwich
Bristol – Crystal Palace
Leicester City – Leeds United
Swansea City – Manchester United
Manchester City – Wolverhampton

Miercuri, 25 octombrie
Chelsea – Everton
Tottenham – West Ham