Cifre record pentru Napoli după şapte etape din Serie A

După şapte etape disputate din actuala ediţie de Serie A, Napoli este lider şi a stabilit o serie de recorduri la nivelul clubului

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
2 octombrie 2017
Napoli - Cagliari 3-0
Napoli - Cagliari 3-0

După şapte etape de campionat, Napoli a reuşit performanţa de a se impune în toate meciurile, iar oamenii lui Maurizio Sarri au ajuns singuri în fruntea clasamentului Serie A pentru prima dată din septembrie 2016, cu o serie de recorduri în istoria clubului care oferă motive de încredere în vederea unei lupte echilibrate cu Juventus pentru titlul de campioană a Italiei.

În stagiunea anterioară, după primele patru etape, Napoli acumulase zece puncte, cu unul mai mult faţă de Juventus (învinsă de Inter) şi de asemenea unul mai mult decât AS Roma (învinsă de Fiorentina). Până în prezent avea să rămână ultima rundă în care Napoli s-a aflat pe primul loc în Serie A, deşi evoluţiile ulterioare nu au fost nici pe departe modeste, însă Juventus şi AS Roma s-au dovedit în cele din urmă mai constante decât gruparea de pe San Paolo.

Campioană de iarnă – În sezonul 2015- 16, formaţia pregătită de Muarizio Sarri a reuşit să fie chiar campioană de iarnă, aflându-se pe prima poziţie a clasamentului Serie A până pe data de 13 februarie, când a pierdut duelul direct cu Juventus.

7, cifra magică – Napoli nu reuşise niciodată până acum să înregistreze şapte victorii consecutive în debutul unui campionat, însă recordul a fost egalat în etapa anterioară prin succesul consemnat în deplasare cu Spal şi a fost depăşit duminică, graţie victoriei facile de pe teren propriu contra celor de la Cagliari.

Compartimentul ofensiv, decisiv pentru clasament şi statistică – Alte două recorduri stabilite de Napoli în această prima parte a campionatului sunt legate de randamentul atacului, condus pe teren de impresionantul trident format din Dries Mertens, Lorenzo Insigne şi Jose Callejon. Formaţia de pe San Paolo este prima din istoria Seriei A care în primele şapte etape a obţinut victorii pe linie şi a reuşit să marcheze în total 25 de goluri, o cotă pe care Napoli de altfel nu reuşise să o atingă niciodată în istoria lor (echipa lui Napoli condusă de Luis Vinicio în stagiunea 1957-58 s-a oprit la 24 de goluri după primele 7 partide). Din campionatele puternice ale Europei, există o singură echipă care a marcat mai mult în acest sezon decât Napoli, Paris Saint-Germain, care prin succesul obţinut cu 6-2 contra lui Bordeaux a ajuns la cota 27 de goluri înscrise în Ligue 1.

19 rezultate utile – Împotriva celor de la Spal, echipa lui Maurizio Sarri a reuşit să egaleze precedentul record de meciuri fără înfrângere al lui Napoli (18 partide), stabilit de sub comanda antrenorului Riccardo Bigon în sezonul 1989-90, care avea să aducă al doilea titlu din istoria clubului. Prin victoria din ultima etapă, Napoli a ajuns la 19 rezultate utile consecutive în Serie A, iar seria pozitivă poate continua după reluarea campionatelor în urma pauzei pentru meciurile echipelor naţionale, când liderul din Italia va avea însă un duel extrem de dificil, pe stadionul Olimpico împotriva celor de la AS Roma.