Dani Alves, iertat… cineva surprins?

Lui Daniel Alves i s-a anulat al cincilea cartonas galben, insa lui Gago nu i se va permite sa joace diseara cu Racing

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
7 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Ei bine, lui Daniel Alves i s-a anulat al cincilea cartonas galben care il impiedica sa evolueze maine cu Sporting de Gijon. Este cineva surprins? Eu nu… Cu toate acestea, lui Gago (fara sa mai vorbesc de incidentul Robben – Undiano Mallenco dinaintea El Clasico) nu i se va permite sa joace diseara cu Racing, desi Real facuse apel ca cel de-al doilea cartonas galben primit la Soria sa fie anulat, intrucat faultul comis de Gago nu era sanctionabil. Pe cine surprinde insa? Pe mine nu!

Dani Alves iese asadar „nevatamat” din acest incindent, sarindu-se peste intrarea criminala la Toni Moral. Nici fault, nici galben, nici suspendare, nimic. Nici nu mai conteaza ca Barca a apelat la un apel imoral. Are circumstante… era indreptatita sa o faca tinand cont de absentele din lot. Dar oare tocmai din cauza asta sa fi fost lasat Alves sa joace? Pentru ca Pique, Puyol si Marquez nu vor evolua cu Gijon? Dubios… Ma deranjeaza cel mai tare cum a reusit comisia de arbitraj sa analizeze perfect cartonasul galben primit (ce e drept, usor) de brazilian, insa nu s-a deranjat sa analizeze brutalitatea vecina cu crima a lui Alves dupa intrarea acestuia la Moral. Carevasazica comisia „suprema” vede un cartonas galben acordat incorect brazilianului, dar nu observa cartonasul rosu evident pe care Daniel il merita!

Pe de alta parte apelul Madridului pentru Gago nu aduce nimic nou sub soare… Nu inteleg de ce se poate judeca atat de diferit, dar ma chinui sa o fac.

Recunosc, faptul ca vorbesc despre arbitraj si conspiratii ma face sa ma „imprietenesc” din ce in ce mai tare cu Doamna Paranoia… Dar permiteti-mi sa fiu malitios. Pana la urma macar atunci cand se comite o nedreptate, e dreptul meu de fan sa comentez injustitia.Un drept pe care il au de altfel toti fanii.