Despre Julien Faubert, dublura lui Vin Diesel

In presa din Spania nu exista multe informatii despre noul jucator al lui Real Madrid, Julien Faubert.

Articol scris de - coordonatorul comunității Real Madrid în perioada 2008-2013, fin cunoscător al fotbalului din Spania, cu peste 1600 de articole scrise pe vechea platformă FootballClub.ro.
2 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Am tot citit ziarele de specialitate din Spania și nu numai pentru a găsi ceva trimiteri la noul „star” de la Madrid, acest Vin Diesel al fotbalului modern. Mare lucru nu am găsit, iar ceea ce am găsit nu m-a mulțumit: „Jucătorul francez corespunde profilului căutat de madrileni, este polivalent și are capacitatea de a se metamorfoza rapid din rău în bine!”, scria Daily Telegraph. Nu e prea bine pentru noi.

Sincer, mărturisesc că nu l-am prea văzut jucând pe Julien Faubert. Este evident că e prematur să ne pronunțăm asupra calităților sale, însă e clar că inclusiv Real Madrid are dubii în privința jucătorului francez, altfel opțiunea de cumpărare ce se activează după 30 iunie nu mai exista. Tot citind presa în această perioadă am remarcat interesul pe care îl manifesta Atletico Madrid în urmă cu un sezon pentru francez… Am remarcat declarația frumoasă făcută de Unai Emery, antrenorul Valenciei, vis-a-vis de Julien… Am remarcat și opinia specialiștilor spanioli care susțin că doar pentru polivalență și viteză nu poți aduce un jucător la Madrid.

Julien spune că se potrivește profilului căutat de Juande Ramos și că acest aspect a fost prioritar în ceea ce privește transferul său pe Bernabeu. Ok… dar de aici eu pricep că Real avea nevoie de o plombă pentru câteva luni până atunci când „împăratul” salvator Florentino își va lepăda aura sa silențioasă și va reveni printre pământenii „galactici”… atunci ce se va întâmpla cu Julien? Să admitem că el va reuși să impresioneze la Madrid, dar dacă nu se mai potrivește profilului de jucător căutat de posibilii viitori antrenori ai Realului propuși de Florentino?

Dar nu mai vreau să mă grăbesc… aștept până când Faubert va îmbrăca tricoul cu numărul 18 oficial și va intra pe gazonul celebru și proaspăt înlocuit de pe Bernabeu. Am făcut-o deja cu Lass și nu aș vrea să repet aceeași excursie în epoca de piatră, căci Lass m-a învins. Sper din tot sufletul să o facă și Julien, deși el îmi inspiră mai puțină încredere decât orice alt transfer al madrilenilor din ultimii ani. Până la urmă e simplu și pentru el: dacă nu va reuși la Madrid se va întoarce printre „ciocanari” sau își poate începe cariera de actor, unde cu siguranță ar fi o dublură perfectă a lui Vin Diesel. Of… nici măcar acolo nu e titular.