La Liga
Elche
Elche
12
FC Barcelona
FC Barcelona
Fidel 44
Ferran Torres 60
Memphis Depay 84 (pen)

Elche 1-2 Barcelona. Victorie obținută spre final de catalani din penalty

Elche - Barcelona, scor 1-2. Cronica meciului decis de penalty-ul transformat de Memphis Depay în minutul 84

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
06 martie 2022
Memphis Depay, autorul golului decisiv în meciul Elche - Barcelona 1-2
Memphis Depay, autorul golului decisiv în meciul Elche - Barcelona 1-2

O minge atinsă cu cotul de Antonio Barragán în propria suprafață de pedeapsă a dus la penalty-ul din care Barcelona a rezolvat spre final meciul cu Elche, pe care nu reușise altfel să îl stăpânească în ciuda unei bune posesii și a câtorva mari ocazii de gol. După trei victorii consecutive cu câte patru goluri marcate erau așteptări mari de la formația catalană, însă risipitoarea echipă a lui Xavi a avut mult de suferit pentru a obține cele trei puncte într-o deplasare dificilă, acolo unde în cele două luni scurse de la ultimul meci direct din turul campionatului nicio altă echipă nu reușise să câștige în 90 de minute.

Xavi însuși a părut lipsit de inspirație când a ales trio-ul ofensiv Dembele – Aubameyang – Gavi care nu a reușit să colaboreze într-un mod armonios, însă chiar și așa Barcelona ar fi trebuit să intre în avantaj dacă Frenkie de Jong nu ar fi ratat cu seninătate două uriașe situații în prima repriză, una dintre ele cu o reluare slabă de pe linia careului mic într-o fază în care portarul gazdelor fusese deja scos din joc. În schimb cei care au marcat până la pauză au fost cei de la Elche, ajutați de o eroare a lui Pedri care i-a oferit lui Fidel golul de 1-0 după ce Tete Morente ratase și el o altă bună situație cu un șut peste poartă dintr-o poziție liberă.

Slab în acest meci pe poziția de aripă stânga, Gavi i-a lăsat la pauză locul lui Ferran Torres care avea să restabilească egalitatea la un sfert de oră de la reluare, când a fost găsit liber în fața porții de o pasă norocoasă a lui Jordi Alba după o centrare a lui Dembele. Au fost ocazii la ambele porți la 1-1, cele mai mari irosite de același Ferran, însă în cele din urmă Barcelona a răsturnat rezultatul din penalty-ul primit în minutul 84 și transformat cu o execuție impecabilă de Memphis Depay pentru al zecelea său gol al sezonului.

Într-un final aprins gazdele au avut și ele două solicitări de penalty, iar în prelungiri Ter Stegen a avut o intervenție colosală pentru a pecetlui victoria prin care Barcelona urcă pentru moment pe locul 3 al campionatului, înainte să revină pe Camp Nou pentru două meciuri consecutive cu Galatasaray în Europa League și Osasuna în campionat.

Elche - FC Barcelona 1-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Elche - FC Barcelona: Unsprezece de start inedit pentru FC Barcelona în meciul cu numărul 37 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Elche - FC Barcelona 1-2

Elche
Șuturi Elche
 • Total: 13
 • Pe poartă: 3
32-68
Posesie (%)
 • Elche
 • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 20
 • Pe poartă: 9
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
20
Șuturi pe poartă
3
9
Șuturi pe lângă poartă
5
9
Șuturi blocate
5
2
Faulturi comise
10
8
Cornere
5
6
Ofsaiduri
3
4
Cartonașe galbene
2
6
Cartonașe roșii
1
0
Parade portar
6
2
Total pase
266
576
Pase completate
183
496
Acuratețe pase
69
86

Meciuri precedente între Elche și FC Barcelona

2021-2022

 • La LigaLa Liga
  Sâmbătă, 18 dec. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  3-2
  Elche
  Elche

2020-2021

 • La LigaLa Liga
  Duminică, 24 ian. 2021
  Elche
  Elche
  0-2
  FC Barcelona
  Barcelona
 • La LigaLa Liga
  Miercuri, 24 feb. 2021
  Barcelona
  FC Barcelona
  3-0
  Elche
  Elche