Fiorentina, în căutarea celui de-al patrulea succes consecutiv cu Inter în Serie A

Cele mai importante date şi statistici înainte de meciul dintre Fiorentina şi Inter Milan, contând pentru etapa a-20-a din Serie A

Fiorentina - Inter 5-4 (22 aprilie 2017)
3 ianuarie 2018

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei cu numărul 20 din campionatul Italiei va avea loc pe stadionul Artemio Franchi din Firenze, unde Fiorentina va înfrunta pe Inter Milan. După un început de campionat extrem de promiţător, gruparea nerazzurro nu a reuşit să menţină ritmul ridicat şi a pierdut teren în duelul de la distanţă cu Napoli şi Juventus, ca urmare a rezultatelor recente mai puţin pozitive: doar două puncte adunate de oamenii lui Luciano Spalletti în ultimele patru etape de campionat, ceea ce a făcut ca Inter să ajungă la şapte puncte în spatele lui Napoli, aflată momentan pe prima poziţie în clasamentul Serie A.

Formaţia milaneză va încerca astfel să lase în urmă perioada dificilă din luna decembrie şi să înceapă anul 2018 printr-un succes care ar menţine speranţele implicării în lupta pentru câştigarea titului. Însă misiunea echipei nerazzurro nu va fi nici pe departe una facilă, în faţa unui oponent care mai ales pe teren propriu a demonstrat că are capacitatea de a pune probleme oricărui adversar din Italia. În ciuda numeroaselor schimbări de lot şi a unui început de campionat departe de unul ideal, Fiorentina a evidenţiat o creştere constantă şi va spera să poată continua serie de şapte meciuri de Serie A fără eşec.

În aşteptarea confruntării de sâmbătă seara, care va avea loc pe arena Artemio Franchi din Firenze, iată câteva dintre cele mai importante date şi statistici referitoare la istoricul duelurilor directe, precum şi la parcursul recent înregistrat de cele două formaţii:

  • Inter a pierdut cinci din ultimele şapte meciuri disputate contra celor de la Fiorentina în Serie A, după ce suferise o singură înfrângere în cele 16 partide de campionat disputate anterior, cu un bilanţ general de 12 victorii şi trei rezultate de egalitate înregistrate în respectivul interval.
  • Fiorentina s-a impus în fiecare din ultimele trei confruntări de Serie A disputate cu Inter, marcând de fiecare dată cel puţin două goluri (zece în total).
  • Inter nu a înscris niciun gol în ultimele două partide de Serie A jucate pe teren străin: din ianuarie 2013 nu s-a mai întâmplat ca formaţia milaneză să ajungă la trei meciuri consecutive de campionat fără gol marcat în deplasare.
  • Excluzând seria de lovituri de departajare cu Pordenone, în Cupa Italiei, Inter a marcat un singur gol în ultimele şase partide jucate în toate competiţiile, inclusiv 60 de minute în reprize de prelungiri, după ce anterior înscrisese 16 goluri în şase meciuri.
  • Fiorentina (149) şi Inter (135) sunt echipele cu cele mai multe şuturi trimise pe lângă poartă în actuala ediţie de Serie A.
  • Fiorentina este neînvinsă de şapte etape de campionat, însă în cinci dintre acestea a remizat, inclusiv în ultimele două partide disputate pe stadionul Artemio Franchi.
  • Patru dintre ultimele cinci goluri marcate în campionat de Fiorentina au fost realizate ca urmare a unor centrări venite din benzi.
  • Borja Valero a jucat 166 de meciuri în tricoul celor de la Fiorentina la nivelul campionatului, cu un bilanţ de 14 goluri marcate şi 38 de pase de gol.
  • Inter este singura echipă din Serie A împotriva căreia Davide Astori a marcat mai mult de un gol, inclusiv în ultima confruntare disputată la Firenze, în aprilie 2017, încheiată cu un spectaculos succes (5-4) pentru gruparea viola.
  • Fiorentina este victima preferată în Serie A a lui Mauro Icardi: atacantul italian a marcat nouă goluri în 11 meciuri disputate contra formaţiei viola, dintre care şapte în ultimele trei dueluri directe.