Giorgio Chiellini, nemulţumit de programul încărcat la nivel de club şi naţionale

Fundaşul lui Juventus, Giorgio Chiellini, explică numeroasele accidentări din acest debut de sezon prin numărul mare de meciuri

Giorgio Chiellini, Italia
5 octombrie 2017

Fundaşul lui Juventus şi al echipei naţionale a Italiei, Giorgio Chiellini, a subliniat necesitatea de a reduce numărul de meciuri la nivel de club şi naţionale, deoarece, conform experimentatului apărător italian, numărul mare de accidentări din această perioadă este cauzat de efortul peste limite depus de jucători pentru a face faţă pe toate planurile. Romelu Lukaku, Anthony Martial, Gareth Bale, Alvaro Morata, Eden Hazard, Luis Suarez sau Miralem Pjanic sunt doar câteva dintre numele sonore din fotbal care de-a lungul ultimelor săptămâni au acuzat probleme de natură medicală.

Aflat în cantonamentul echipei naţionale pentru ultimele meciuri din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia, Giorgio Chiellini a oferit un scurt interviu cotidianului Corriere dello Sport în care a discutat despre situaţia accidentărilor, perspectivele reprezentativei Italiei, însă şi reîntâlnirea cu fostul său coleg de la Juventus, Leonardo Bonucci, transferat în vară la marea rivală a campioanei Italiei, AC Milan:

Giorgio, cum a fost revederea cu Bonucci şi posibilitatea de a reface linia de apărare de la Juventus?
“Sunt mereu bucuros să îl revăd pe Leo, mai ales că nu am avut ocazia de a-l vedea în septembrie la precedenta rundă de meciuri, din cauza unei probleme medicale. Am trăit împreună ani extraordinari şi sunt bucuros că îl voi avea alături într-un meci important. Trebuie să continuăm să facem paşi importanţi în direcţia potrivită, iar apoi să fim pregătiţi în noiembrie, cand vor avea loc meciurile din play off.”

Crezi că au fost prea multe accidentări în acest început de sezon?
“Fotbalul evoluează, ritmul este mai intens, mai rapid odată cu trecerea anilor, deoarece toate aspectele jocului progresează. Accidentările sunt doar o consecinţă. Cei care ocupă funcţii în conducerea fotbalului şi au putere de decizie trebuie să se gândească la ce este de făcut, dar din punctul meu de vedere se joacă puţin prea mult.”

Având în vedere că meciurile de play off se apropie, există din ce în ce mai multă tensiune. Voi cum resimţiti aceste momente ale aşteptării înainte de luna noiembrie?
“Cu tot respectul, voi jurnaliştii dramatizaţi întotdeauna puţin situaţia, întotdeauna există momente mai bune şi mai puţin bune. Noi trebuie să ne izolăm şi să păstrăm un echilibru. Când am început aceste preliminarii am avut parte de evoluţii bune şi am pierdut doar în faţa unei naţionale extraordinare a Spaniei. Însă parcursul nostru a fost unul frumos, iar acum abordăm meciurile din noiembrie cu încredere, indiferent cine va fi adversarul pe care îl vom înfrunta. Aceste tragedii despre care se vorbeşte din afară nu ne aparţin şi nu trebuie să ne afecteze.”